otohaber_logo
Haberler
Audi RS7'nin Pilot Sürüş Konsepti
Hockenheimring pistine, sürücüsüz olarak çıkartılan RS7 prototipi yaptıklarıyla göz doldurdu.
Audi RS7'nin Pilot Sürüş Konsepti
Bir otomobilin kapasitesine ve potansiyellerine ulaşmanın en güzel yolu onu sıkı bir teste tabi tutmaktır. Alman üreticilerin de işi sıkı tuttukları bir gerçek. Audi'nin üzerinde uzun süredir çalıştığı otonom sürüş projesinin son meyvesi olan RS7, 2010'dan bu yana devam eden çalışmaların da bir sonucu. 560 HP gücündeki bu özel prototip araç, sürücüsüz bir şekilde uzaktan kontrolle birlikte 240 km/s hıza ulaşarak teknolojinin geldiği noktayı da gösteriyor. DTM yarışıyla birlikte sahne alan bu özel sporcu, 8 kademeli otomatik şanzımanı ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle boy gösterdi.



Yüksek frekanslı GPS dalgalarından faydalanılarak turunu tamamlayan bu uzaktan kumandalı sporcuya 3 boyutlu kamera görüntüsü de eşlik etti. Aracın potansiyellerinin tam olarak ortaya konulması için de düzlüklerde tam gaz virajlarda da güçlü frenlemeler yapıldı. Pistte 240 km/s'lik maksimum hıza ulaşan RS7'nin maksimum hızı ise 305 km/s. 2 dakika 10 saniyede turunun tamamlayan teknolojik RS7'nin geliştirmelerine devam ediliyor. Amaç hatasız ve kusursuz bir şekilde yola devam eden otonom sürüşlü otomobiller üretmek.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.