otohaber_logo
Haberler
Yeni Corsa Türkiye’de
Opel'in lokomotif modellerinden biri olan Corsa, beşinci nesliyle Türkiye'de şubat ayında satışa sunuluyor.
Yeni Corsa Türkiye’de

Alman markanın en beğenilen modellerinden ve 1982 yılında satışa çıktığından bu yana yaklaşık 12 milyon adetlik satışıyla en çok satan otomobillerinden Corsa, beşinci nesliyle Türkiye'ye adımını attı. Şubat ayında satışına başlanacak model markanın stil sahibi ufaklığı Adam ile benzer tasarım detaylarını paylaşıyor. GM'in Fiesta'ya rakip çıkarttığı yeni Corsa, beş kapılı ve üç kapılı versiyon seçenekleri sunulacak. Selefine göre, uzunluğu 3 mm arttırılan küçük sınıf temsilcisinin daha keskin hatları ve ön bölümdeki geniş ızgarası dikkat çekerken, modelde LED teknolojili aydınlatma grubu yer alıyor. Kaputun üzerindeki U şeklinde belirgin hatlar otomobile daha iddialı ve dinamik bir görünüm kazandırırken, arkada ise yeni stoplar göze çarpıyor. Ayrıca yine arka bölümde enine doğru uzanan çizgiler Yeni Corsa'nın geniş görünmesini sağlıyor.

GM tasarımcılarının özel olarak üzerinde durduğu iç mekânda ise birçok yenilik dikkat çekiyor. Selefine göre, daha stil sahibi ve sofistike görünen kabin, 7 inç boyutundaki Intellilink multimedya sistemiyle teknolojik iddiasını ortaya koyuyor. Ayrıca geniş panaromik cam tavan da seçenekler arasında yer alıyor. Yeni Corsa'da güvenlik de bir kenara atılmamış elbette, araçta Kör Nokta Uyarı Sistemi, Uzun Far Asistanı, bi-xenon farlar, Geri Görüş Kamerası ve Şerit Takip Sistemi gibi özellikler sunuluyor.

Yeni Corsa'nın şasisi dördüncü nesil Corsa'dan alınsa da Opel yetkilileri bunu yeni süspansiyon ve hıza duyarlı, şehir içinde park yapılmasını kolaylaştıran elektrik destekli direksiyon sistemiyle revize etmiş. Rakiplerinin karşısına iddialı çıkan otomobilde "Comfort" ve "Sport" olmak üzere iki şasi seçeneği sunuluyor.

Yeni Corsa'nın bir diğer özelliği ise önemli elektronik yardımcıların bulunuyor olması… Otomobilde Yokuş Kalkış Desteği ve Otomatik Park Sistemi gibi şehir içinde hayati önem taşıyan özellikler yer alıyor.

Otomobilin kaputunun altında bulunan yeni 1.0 litrelik ECOTEC üç silindirli direkt benzin enjeksiyonlu motor, Yeni Corsa'nın en önemli yenilikleri arasında… Bu motor, 115 HP güç seçeneğine sahip ve 170 Nm tork üretiyor. Bu motora sahip Corsa'nın ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt/100 km olarak açıklanıyor.

Yine benzinliler arasında 1.2 litrelik revize edilmiş 70 HP'lik motora ek olarak, 1.4 litrelik atmosferik 90 HP üreten bir ünite yerini alıyor. Ayrıca 1.4 litrelik 100 HP'lik turbo benzinli motor da benzinli cephesinin en güçlüsü olarak, Yeni Corsa'nın elini kuvvetlendirmeyi hedefliyor. 75 HP ve 95 HP iki farklı güç seçeneği bulunan 1.3 litrelik CDTi motor, beşinci nesil Corsa'nın motor seçenekleri arasında…

6 kademeli otomatik ve manuel şanzıman seçenekleriyle satışa sunulacak Yeni Corsa'nın dünya prömiyeri Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak. Yeni Corsa dört farklı donanım seviyesi Essentia, Enjoy, Color Edition ve Sport ile ülkemiz pazarında satışa sunuluyor.

Modelin üç kapılı versiyonunda yalnızca 1.0 litrelik üç silindirli motorla 1.4 litrelik 90 HP güç üreten benzinli motor sunuluyor. 1.3 litrelik dizel motor ise easytronic 5 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahip. Bu seçenek 2015'in ortasında satışa sunulacak.

Yeni Corsa, bagaj hacmi 5 kapı için 285 litre, arka koltuklar öne katlandığında ise 1.120 litrelik yükleme kapasitesi sunuyor. 3 kapı için ise 280 litre olan bagaj, arka koltuklar öne katlandığında ise 1090 litreye kadar çıkabiliyor. Arka koltukların katlanabilir özelliği sadece Color Edition ve Sports donanımları için sunuluyor.

Yeni Corsa'da ilk defa mevcut olan çift-xenon farların yanında, "Yan Kör Nokta Uyarı", "Opel Eye Ön Kamera", "City modu", "Şeritten Ayrılma Uyarısı", "Uzun Far Asistanı", "Takip Mesafesi Göstergesi" ve "Ön Çarpışma Uyarısı " "Star&Stop" gibi yepyeni sistemler de yer alıyor. Yeni Corsa, 40 Bin TL dolaylarında bir fiyatla satışa sunulacak.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik "Opel'in küçük sınıftaki ilk otomobili olan Corsa, beşinci neslinin iç ve dış tasarımında küçük sınıf için benzersiz özellikler sunuyor. Kompakt boyutlarda verimli alan kullanımıyla her zaman büyük beğeni topladı, Beşinci nesil Corsa, sahip olduğu yeni nesil motoru, yeni konfor seviyesi ve bilgi-eğlence sistemleri ile başarısını sürdürecektir. Opel'in satış stratejisinin kilit oyuncusu Corsa ile binek araç pazarında sektörün en önemli oyuncuları içerisinde yer alıyoruz. Keklik ' Opel markamızla 2018 yılına kadar gerçekleştirileceğimiz 4 milyar euro'luk yatırım paralelinde pazarlara 27 yeni model ve 17 yeni motor sunacağız. Şimdiden 85.000 adet sipariş alan yeni Corsa modelimiz, Şubat ayında bayilerimizdeki yerini alacak. Yeni modelimiz KARL ise yazın piyasaya çıkacak ve kompakt modelimiz Astra'yı ise bu yılın sonlarında pazara sunacağız. KARL, Corsa ve ADAM modellerimiz ile müşterilerimize en iyi küçük araç yelpazesini sunuyor olacağız. Pazara sunacağımız yeni modellerimiz yanında 2015 yılında ülkemiz pazarında ilgi ve merakla beklenen 1.6 dizel otomatik şanzıman seçeneğini Insignia, Astra ve Mokka modellerinde sunmaya başlayacağız. 1.6l dizel otomatik seçeneğini ilk olarak Mokka modelinde 2015 mart ayından itibaren pazara sunacağız. Özetle tüm bunların anlamı Opel olarak 2015 yılı bizler için güçlünerek daha yukarı doğru yol aldığımız bir yıl olacağıdır. Bununla beraber her zaman olduğu gibi ''Müşteri Çoşkusu Yaratmak'' tüm hedeflerimizin en başında yer almaya devam edecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.