otohaber_logo
Haberler
Discovery Sport İstanbul Otomobil Fuarı’nda
SUV ailesini yenileyip genişleten markanın son atağı Land Rover Discovery Sport, 7 kişilik oturma düzeniyle Evoque ve Range Rover Sport’un arasına konumlanıyor. Model, mayıs ayında düzenlenecek İstanbul Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak.
Discovery Sport İstanbul Otomobil Fuarı’nda

Rekabetin en yoğun yaşandığı otomotiv sınıflarından biri olan SUV segmentinin yıldız markalarından Land Rover, 2015'e iyi hazırlandı. Evoque'un aksine 7 kişilik bir oturma düzenine sahip olacak olan Land Rover Discovery Sport'ta tanıdık 2.0 litrelik turbo beslemeli 240 HP gücündeki benzinli motor görev yapıyor ve 9 kademeli otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

İlk etapta Audi Q5, BMW X3 ve Mercedes GLK gibi rakiplerin karşısına çıkacak Discovery Sport, Türkiye'de satışa sunulurken, İstanbul Otomobil Fuarı'ndaki yerini de alacak. 4,59 metrelik uzunluğa ve 2,74 metrelik aks mesafesine sahip yeni SUV'da, iç mekanda da kullanıcı odaklı multimedya unsurlarına yer veriliyor. LED'lerin olmazsa olmaz olduğu tasarımda LED sis lambaları da kullanılmış. 4 tekerlekten çekişli aktarmayla genlerine sadık kalacak olan Discovery Sport'un off-road yeteneklerinin de ipuçları veriliyor. Güvenlik konusunda da önemli adımlar atılan Discovery Sport'ta, geliştirilmiş fren teknolojisiyle birlikte 5-80 km/s hızlarda sistem kameralarla olası kaza risklerini minimuma indirmeye çalışıyor.

Yeni motorlar da tanıtıldı

Discovery Sport'ta Ingenium motor ailesine ait 2.0 litrelik 150 HP ve 180 HP olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip motor da tanıtıldı. Bu motorun Türkiye'ye gelip gelmeyeceğiyle ilgili henüz net bir bilgi olmasa da ortalama yakıt tüketiminin 4.9lt/100 km olarak açıklanması, ekonomi konusunda iddialı olduğunu ortaya koyuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.