otohaber_logo
Haberler
Küçülen Boyutlar Artan Dinamizm
Opel, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı kompakt hatchback modeli Astra’nın detaylarını paylaştı.
Küçülen Boyutlar Artan Dinamizm

Alman markanın en beğenilen modellerinden biri olan Astra, yeni nesliyle gün yüzüne çıktı. 1991 yılından bu yana yollarda olan Astra'nın yeni nesli, selefine göre 200 kg daha hafif. Buna ek olarak, iç mekanda daha geniş yaşam alanı sunuyor.

Markanın yeni platformu üzerinde yükselen model, Opel'in en son teknoloji motor ve teknolojileriyle donatılmış. Yeni nesil Astra'da en önemli yenilik, yeni platformun getirdiği hafif karoser. Yaklaşık yüzde 20'lik bir diyete gidilen karosere ek olarak, şasi de 50 kg daha hafif.

Opel yetkilileri tarafından "Daha duyarlı, daha hatlı ve sürüşü doğrudan hissettiren bir otomobil" tanımlaması yapılan Yeni Astra, 4370 mm uzunluğuyla selefine göre 50mm daha kısa. Ayrıca 26mm daha alçak tasarlanan model, 1460 mm'lik yüksekliğe sahip. Aracın aks mesafesi de ilginç bir şekilde 20mm daha kısa… Opel yetkilileri tüm bu boyut küçülmelerine rağmen, iç mekan genişliği arttırmayı başarmış. Sonuç olarak, arka koltuklardaki yolcular için 35mm ekstra diz mesafesi ve ön sıra ile arka sıra koltuklar arasındaki mesafede de ekstra alan elde edilmiş. Küçülen boyutların Yeni Astra'ya en önemli etkisi aerodinamik yapı denilebilir. Nitekim otomobilin sürtünme katsayısı 0.30cd'ye kadar düşürülmüş.

Yeni Astra'nın kaputunun altında da seçenekler oldukça fazla. 1.6 litrelik benzinli ve dizel üniteler, 95 HP'den 200 HP'ye kadar farklı güç seçenekleriyle sunulurken, tüm dizel motorlar start/stop sistemine sahip. Aracın en küçük hacimli motoru ise 1.0 litrelik direkt enjeksiyonlu 105 HP güç üreten Ecotec olurken, en dikkat çekici motoru ise yeni 1.4 litrelik direkt enjeksiyonlu, tamamen alüminyumdan yapılmış turbo beslemeli benzinli ünite. Bu ünite, 145 HP gücü ve 250 Nm torkuyla dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.