otohaber_logo
Haberler
Ağabeylerinin İzinde
Bavyeralı markanın en küçük SUV modeli X1’in yeni nesli, markanın SAV olarak nitelendirdiği büyük ağabeylerinden izler taşıyor.
Ağabeylerinin İzinde

BMW'nin X yelpazesinin en küçük ve en ulaşılabilir modeli olan X1 yeni nesliyle gün yüzüne çıktı. 2009 yılından bu yana satılan model, 2012 yılında kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçerek yeni motorlara ve yeni bir yüze kavuştu.Markanın ikinci nesli ise yepyeni özellikler ve tasarım detaylarıyla ödüllendirilmiş. Bavyeralı markanın SAV olarak nitelendirdiği büyük ağabeylerinden izler taşıyan ikinci jenerasyon X1, sportif ön tamponu, yeni ve ağabeylerine atıfta bulunan ızgarasına ek olarak LED destekli farlarıyla öne çıkıyor. Ayrıca aracın alt bölümünde kullanılan plastik gövde parçaları da otomobilin arazici ruhunu da ortaya koyarken, yeni stop lambaları ve bagaj üstü spoyler arka tarafta otomobilin tasarımındaki yeniliklerin başında geliyor.

Sport Line, xLine ve M Sport donanım seviyeleriyle satılacak yeni X1'de istenildiğinde aerodinamik gövde kiti ve özel 18 inç'lik hafif alaşım jantlar da tercih edilebiliyor. Ayrıca alkantra koltuklar, alüminyum ve mat mavi süslemeler yine Yeni X1'in seçenekleri arasında yer alıyor. Otomobil, selefinden 36 mm daha kısa (4439 mm), 21 mm daha geniş (1821 mm) ve 53 mm daha yüksek (1598 mm).

İç mekanda giriş seviyesiyle birlikte kumaş koltuklar, gümüş renkli süslemeler ve piyano siyahı aksan sunuluyor. Buna ek olarak 6.5 inç'lik multimedya ekranına ve tabii ki Dakota deri koltuklara ek olarak ahşap kaplamalar da tercih listesinde yer alıyor.

2016 BMW X1'in birçok teknoloji de yenilendi. Bunların başında Sürüş Asistanı Ekstra paketine eklenen Aktif Hız Sabitleyici, Şerit Takip Sistemi, Trafik Yardımcısı ve hem araçlar hem de yayalar için Acil Frenleme Sistemi geliyor.

Yeni X1'in önemli bir özelliği daha var. Bu model standart olarak önden çekişli versiyonla satışa sunulacak. 2 Serisi Active Tourer ile aynı platformu paylaşan model, markanın ilk önden çekişli SUV'si. Kaputunun altında 1.5 litrelik üç silindirli benzinli ve dizel motorun da sunulacağını belirtmeden geçmemek gerekiyor. Benzinli versiyon136 HP güç üretirken, dizel ise motor 116 HP güce sahip. Daha güçlü X1 isteyenler için 2.0 litrelik benzinli motorun 192 HP ve 231 HP olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip olduğunu vurgulayalım. Dizel cephesinde ise 2.0 litrelik dizel motor, 150 HP, 190 HP ve 231 HP'lik üç farklı versiyonla sunuluyor.

Altı ileri manuel ve yeni sekiz kademeli Steptronic şanzımanla kombine olan bu motorlar, daha önce de belirttiğimiz gibi standart olarak önden çekişli versiyonla, opsiyonel olarak ise dört tekerlekten çekiş sistemiyle satın alınabiliyor. Yeni X1, ekim ayında Almanya'da satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.