otohaber_logo
Haberler
308 Ateşlendi
Peugeot’nun 2014 yılında COTY(Yılın Otomobili) seçilen modeli 308’in GTI versiyonu da tanıtıldı.
308 Ateşlendi

Fransız markanın kompakt hatchback temsilcisi 308, GTI versiyonuyla ateşlendi. Daha önce tanıtılan GT versiyona göre daha agresif ve kışkırtıcı bir tasarıma sahip 308'in bu denli sportif görünmesinin altında iki çıkışlı egzoz sistemi, difüzör, büyük hava girişleri, genişletilmiş marşpiyeller ve parlak siyah ızgaranın büyük katkısı olduğu söylenebilir.

Aracın iç mekanında, modelin ateşli bir hatch olduğunu vurgulayan kırmızı dikişler, Peugeot Sport ve GTI imzaları dikkat çekiyor. Alüminyum vites topuzu ve pedallar yine GTI imzalarından.

308 GTI'a 1.6 litrelik 4 silindirli turbo beslemeli benzinli bir motor hayat veriyor. Bu ünite 250 HP ve 270 HP olmak üzere iki farklı güç seçeneğiyle sunuluyor. Modelin maksimum torku ise iki seçenekte de 330 Nm olarak açıklanıyor. Gücünü ön tekerleklerine aktaran 308 GTI, altı ileri manuel şanzımanla kombine ediliyor.

Yalnızca 1205 kg ağırlığa sahip 308 GTI, 250 HP'lik versiyonuyla 0'dan 100 km/s hıza 6.2 saniyede ulaşabiliyor. 270 HP'lik versiyon ise 0.2 saniye daha hızlı. Modelde standart olarak 18 inç'lik alaşım jantlar sunulurken, bir üst versiyonda 19 inç'lik jantlar ve Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel seçeneği sunuluyor.

Standart versiyona göre 11mm daha alçak olan modelin direksiyon simidi ve şasisinde bir takım güncellemeler yapılmış. Ayrıca modelde ESP sistemi de tamamen devreden çıkarılabiliyor. Euro6 normlarını karşılayan motorunun ortalama yakıt tüketimi 6.0 lt/100 km olarak açıklanırken, emisyon salımı da 139g/km. Modelin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Ancak, Peugeot Türkiye yetkilileri, 308 GTi'ı Türkiye'ye getirmek istediklerini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.