otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz GLC Gün Yüzüne Çıktı
Mercedes-Benz’in isim değiştirme operasyonu kapsamında GLK’nın yerini alan GLC, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahneye çıktından sonra satışa sunulacak.
Mercedes-Benz GLC Gün Yüzüne Çıktı

Stuttgartlı markanın birçok modelinin ismini değiştirme kararı almasının ardından hemen hemen bir yıl geçti ve artık yeni isimleriyle modeller de gün yüzüne çıkıyor. Daha önce GLK ismiyle satışa sunulan model artık GLC ismiyle yollardaki yerini alacak. Bu harf oyunu aslında bu aracın hangi platform üzerinden yükseldiğine işaret ediyor. GLC'de yer alan "C" harfi bu modelin C Serisi ile aynı platformu paylaştığını gösteriyor.

Ağabeyi GLE ve kardeşi GLA'nın tasarım detaylarını C Serisi'nde birleştiren GLC'nin uzunluğu 4,530mm'den 4,650mm'ye, aks mesafesi ise 2,750mm'den 2,870mm'ye uzatılmış. Bu da markanın giriş seviyesindeki SUV'u GLA ile aradaki uzunluğun iyice açıldığının bir göstergesi. Elbette artan boyutlar iç mekandaki genişliği de arttırıyor. Nitekim GLK'nın arka koltuklardaki diz mesafesi sorunu bu sayede bir çözüme kavuşmuş oldu. Aracın bagaj hacminin 450 litrelik 580 litreye çıkması da iyi bir haber.

4MATIC dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu modelde 2.0 litrelik dizel motorun, 170 HP ve 400 NM, 204 HP ve 500 Nm üreten iki farklı seçeneği sunuluyor. Benzinli cephesinde ise 211 HP ve 350 Nm tork üreten bir motora yer veriliyor. Son dönemde SUV'ler arasında trend olan plug-in hibrid versiyonu da bulunan GLC'nin bu seçeneğinde 211 HP üreten benzinli motorla, 116 HP üreten elektrikli bir motor kombine ediliyor. Bu seçenek 0'dan 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaşabiliyor. GLC 350 e 4MATIC, yalnızca elektrikli motoruyla 34 km yol yapabiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.