otohaber_logo
Haberler
Hava Yastığı Öldürür mü?
Dünyanın en büyük hava yastığı sistemi üreticilerinden biri Takata’nın sorunlu hava yastıklarından sonra gündeme diğer hava yastığı üreticilerinin sistemlerinin güvenilir olup olmadığı geldi.
Hava Yastığı Öldürür mü?

Bundan birkaç ay önce Takata'nın ürettiği hava yastığına sahip 34 milyon otomobil geri çağrıldı. O dönem yapılan açıklamada, hava yastıklarının herhangi bir sebeple açılması durumunda, içinden fırlayacak parçaların göğüs ve yüze zarar verebileceği belirtildi. Öyle ki Takata, bu sistemi Toyota, Honda, Mazda, BMW, Nissan, General Motors gibi önemli markalara da tedarik ediyor.

Tüm bunları göz önünde bulundurunca akla şu soru geliyor. "Ya Takata hava yastıkları ciddi problemlere sahip tek marka değilse?" ABD'de yapılan araştırmalar Takata'nın hava yastıkları dışında bazı markaların da ürettiği sistemlerin sürücü ve yolcular için tehlike arz ettiğini ortaya koyuyor. Amerikan Ulusal Trafik Güvenlik Kurulu'nun yaptığı bir araştırmada, 500.000 adet eski Chrysler Town, Country Minivan ve Kia Optima modellerinin kullandığı ARC Automotive imzalı hava yastığı sistemlerinin düzgün çalışmadığı ve insanları için gerçek bir tehdit olduğunu ortaya koydu.

Yapılan açıklamada, özellikle eski otomobillerdeki hava yastıklarının araç ne kadar yaşını almışsa o kadar tehlikeli olacağı belirtildi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.