otohaber_logo
Haberler
Yeni MINI Üstünü Açtı
İngilizlerin kült küçüğü MINI’nin en son nesli cabrio versiyona kavuştu.
Yeni MINI Üstünü Açtı

MINI Cabrio'nun en son nesli sonunda gün yüzüne çıktı. Bir önceki jenerasyona göre üstü açık MINI, 99 mm daha uzun, 44 mm daha geniş ve 7 mm daha yüksek. Bu da otomobilin uzunluğunun 3821 mm'ye, genişliğinin 1727 mm'ye, yüksekliğinin ise 1415 mm'ye çıktığını gösteriyor. Ayrıca otomobilin dingil mesafesi de 28 mm kadar uzatılmış.

Yeni MINI Cabrio'nun tasarımına bakıldığında ise sürpriz olmayacak şekilde üç kapılı hatchback kardeşine benzediği görülüyor. Otomobil, üstünü açmak için 18 saniyeye ihtiyaç duyarken, 30 km/s hıza kadar açılıp-kapanabilir özelliğini koruyor.

UKL platformunda yükselen model, selefine göre yüzde 25'lik bir ekstra bagaj kapasitesine kavuşmuş. Artık 215 litrelik yükleme alanına sahip MINI Cabrio'nun üstü açık haldeki bagaj kapasitesi ise 160 litre. Ayrıca yükleme alanı artık 8 mm daha geniş.

Türkiye'de Jetta ve Caddy Satışları Askıya Alındı HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ekstra renk seçeneklerine sahip Yeni MINI Cabrio'nun kaputunun altında ise üç silindirli 1.5 litrelik 136 HP güç ve 220 Nm tork üreten benzinli motora ek olarak, 116 HP güç ve 270 Nm tork üreten yine üç silindirli 1.5 litrelik bir motor daha sunulacak.

Modelin daha ateşli versiyonu "S" de ise 2.0 litrelik dört silindirli, 192 HP güç ve 280 Nm tork üreten motor sunuluyor

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.