otohaber_logo
Haberler
Daimler'den C350e Geyik Testi Sonuçlarına Açıklama Geldi
Teknikens Varld tarafından yapılan geyik testinde düşük not alan C350e ile ilgili Daimler'den açıklama geldi.
Daimler'den C350e Geyik Testi Sonuçlarına Açıklama Geldi

otohaber.com.tr'de 26 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan "Geyik Testinden Geçemedi" haberiyle ilgili Daimler'den açıklama geldi.

İşte üreticinin bu konudaki yanıtı;

- Teknikens Värld tarafından birkaç ay önce yapılan bu test hakkında bilgilendirildik.
- Elde ettikleri bazı sonuçların bizim Mercedes-Benz C350e ile yaptığımız testlerde elde ettiğimiz sonuçlarla örtüşmemesi nedeniyle söz konusu test aracı iade edildikten sonra tarafımızca kontrol edildi. Bu kontrolde aracın lastiklerinin basıncının düşük olduğu tespit edildi.
- Doğru lastik basıncı, 384 kg (yolcular dahil) yük ile tekrarlanan testte aynı araç, 75km/saat hızda güvenli ve stabil bir sürüş sergiledi.
- C350e, Mercedes-Benz otomobillerine yöneltilen tüm stabilite ve güvenlik şartlarını yerine getirmektedir. Bunlara "geyik testi" ile benzer olan NHTSA (American National Highway Traffic Safety Administration) Steering Test "Sine with Dwell"dahildir.
- C350e içinde barındırdığı hibrid batarya nedeniyle normal C-Serisi araçlardan belirgin bir ölçüde daha ağırdır. Bu nedenle Mercedes-Benz bu modeli, araç stabilitesini sağlamak amacıyla (standart sunulan ) hava suspansiyonu gibi önemli teknik yeniliklerle ve özel lastiklerle donatmaktadır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.