otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz GLS Gün Yüzüne Çıktı
Stuttgartlı üretici Mercedes-Benz, GL’nin makyajlanmış hali GLS’yi gün yüzüne çıkardı.
Mercedes-Benz GLS Gün Yüzüne Çıktı

Yeni isim politikası altında birçok modelinin ismini değiştiren Mercedes-Benz, GL'nin de makyajlı versiyonunu GLS olarak tanıttı. Bundan sonra bu model GLS olarak yoluna devam edecek. GLS'nin ismindeki "S" harfi S Serisi'ni temsil ediyor. Makyajlı GL demişten otomobilin tasarımında birtakım değişikliklere yer verilmiş. Yeni far grubu içinde hareketli LED gündüz farlarına sahip modelin ızgarası üzerinde yer alan Mercedes yıldızı da artık daha büyük. Ayrıca ön ve arka tamponda da ufak tefek değişiklikler yapılmış. Yeni grafiğe sahip LED stoplara ek olarak, yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri tasarımın değişikleri arasında yer alıyor.

Yedi koltuklu bu devin iç mekanında ise bilgi-eğlence sistemiyle entegre ve S Serisi'nden de tanıdığımız dokunmatik kontrol butonu dikkat çekiyor. 8 inç boyutundaki tablet benzeri ekrana sahip GLS'de üç kollu Nappa deri kaplı direksiyon simidi de geliştirilmiş.

Daimler tarafından en son güvenlik sistemleriyle donatılan GLS'de standart olarak sunulan Çarpışma Önleme Yardımcısı, Hız sabitleyici, Elektronik Dört Tekerlekten Çekiş Asistanı, Dikkat Asistanı ve ESP gibi özellikler dikkat çekiyor.

Makyajlı modelin kaputunun altında ise birçok seçenek sunuluyor. GLS500 olarak Avrupa'da satılacak modelin kaputunun altında 450 HP güç üreten bir motor görev yapacak. GLS 63 AMG'nin kalbini ise 27 HP daha güçlenen 577 HP güç üreten V8 ünite attıracak. GLS 450 ise 3. 0 litrelik 362 HP güç üreten V6 bir motora sahip. Dizel cephesindeki GLS350d 4MATİC, 255 HP'lik bir V6 motorla sunulacak.

Makyajlı GL'nin yerine GLS ismiyle yollara çıkacak model Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.