otohaber_logo
Haberler
Renault Talisman’nın Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu
Paris’ten sonra Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da gözler önüne çıkan Talisman, Türkiye’de Şubat 2016’da satışa sunulacak.
Renault Talisman’nın Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu

Fransız markanın yeni orta sınıf temsilcisi Talisman'ın Türkiye'ye adım atacağı tarih belli oldu. CMF platformu üzerinden yükselen Talisman, 4850mm uzunluğa, 1870mm genişliğe ve 1460mm yüksekliğe sahip. Modelin aks mesafesi 2810mm iken bagaj hacmi de 608 litre…

Yepyeni bir tasarıma sahip Talisman'ın yüzünde büyük LED'li farlar ve farlardan aşağı doğru inen C şeklindeki hareketli LED gündüz farları dikkat çekerken, yeni ızgara yapısı ve ortasındaki büyük Renault logosu öne çıkıyor. Belirgin omuz çizgisi ve eğimli C sütunu sayesinde coupe formlu sedanları andıran Talisman'ın camlarının etrafındaki krom çıtalar otomobilin tasarımını zenginleştiren öğelerden. Otomobilin arka tarafı da tıpkı ön bölüm gibi sportif izler taşıyor. İnceden kalına doğru uzanan 3D efekti veren LED'li stoplar bu hissi yaratan en önemli detay.

Ülkemizde Touch ve Icon olmak üzere iki donanım seviyesinde satışa sunulacak Talisman, Türkiye'de 1.5 litrelik dCi 110 HP, 1.6 litrelik dCi motorun 130 HP ve 160 HP'lik motorlarla sunulacak. Talisman'da 1.5 litrelik dCi ve 1.6 litrelik 130 HP'lik dCi motor hem manuel hem de EDC otomatik şanzımanla tercih edilebilecekken, 1.6 litrelik dCi'ın 160 HP güç üreten versiyonu ise yalnızca EDC otomatik şanzımanla birlikte satın alınabilecek. Renault Talisman'ın fiyatı da Şubat 2016'da yani satışa sunulacağı ay açıklanacak.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: "Talisman'ın dahil olduğu D segmenti Türkiye pazarında gelişim gösteriyor. Özellikle son 3 yılda büyüme kaydeden bu segmentte 2013 yılına kıyasla yüzde 30 büyüme gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 64 bin 500 adetle kapatan D segmenti, şimdiden, Ekim sonu itibarıyla, geçen yılın satış adedini aşarak 68 bin 600 adede ulaşmış durumda. Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak. Renault Talisman'ın fiyatını ise satışa sunacağımız Şubat 2016'da açıklayacağız." dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.