otohaber_logo
Haberler
Volvo S90’ın Örtüsü Kalktı
İsveçli üretici, tamamen yeni S90’ı Göteborg’da tanıttı. Model, Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak.
Volvo S90’ın Örtüsü Kalktı

Volvo'nun merakla beklenen modeli S90, sonunda gün yüzüne çıktı. Markanın geçen yıl tanıttığı ve bu yıl Türkiye'de de satışa sunduğu XC90'la başlayan yepyeni bir model yelpazesinin ikinci ürünü olan S90, ilk bakışta SUV kardeşiyle benzer bir tasarım diline sahip olmasına rağmen yepyeni ve dinamik bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor. Tıpkı XC90 gibi SPA platformu üzerinde yükselen model, Volvo'nun söylediğine göre, içlerinde dünyada ilk kez sunulacak güvenlik teknolojileri ve sürüş sırasında önemli avantaj sağlayacak yarı otonom özellikler sunuluyor.

Otomobilin iç mekanında çok büyük bir merkezi ekran, ahşap kaplamalar ve deri döşemelere ek olarak yine kardeşi XC90'dan alınan direksiyon simidi dikkat çekiyor.

S90'da da XC90'da olduğu gibi 4 silindirli motorların kullanımı dikkate değer. 2,0 litrelik turbo beslemeli benzinli motorlar 320 HP (T6) ve 407 HP (T8) güç üretiyor. T8'de benzinli motora elektrikli motor da eşlik ediyor ve batarya yardımıyla kısa mesafelerde sadece elektrikli olarak da yol kat edebiliyor. Bu versiyon, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla gücü dört tekerleğe birden aktarıyor.

2,0 litrelik dizel seçeneklerse, 190 HP ile 235 HP gücünde ve düşük güçlü olan motor önden çekiş ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. Tabii ilerleyen dönemde yeni bir 1,5 litrelik dizel de gündeme gelebilir. Ne de olsa Volvo S80'de de beklenmedik şekilde 1,6 litrelik dizel makineyi kullanmıştı. Bu arada diğer modellerde gördüğümüz bir dizi güvenlik sistemlerinin yanı sıra, 130 km/s hıza kadar yarı otonom sürüşe izin veren adaptif hız sabitleyici ve büyük hayvanları da algılayabilen acil fren sistemi S90'da ilk öne çıkan detaylar.

Yeni Volvo S90, Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkacak model, daha sonra ise Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupa'ya adım atacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.