otohaber_logo
Haberler
Kasko yaptırana sigorta yükümlülüğü kalkıyor mu?
Kasko yaptırana sigorta yükümlülüğü kalkıyor mu?

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, geçmişte hasarı olan araç sahiplerinin trafik primlerinde yüksek bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti. İkinci olarak bedeni hasarların tahmini konusunda belirsizlikler bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunun da prim artışlarındaki diğer önemli bir faktör olduğunu söyledi. Şimşek, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır, biz de bu konulara bakarız. Dolayısıyla bu hususu çalışacağız diyelim bu aşamada" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.