otohaber_logo
Haberler
Google’ın Otomobiline Güvenmek Şimdilik Zor!
Teknoloji devi Google’ın üzerinde çalışma ve testlerini sürdürdüğü “kendi kendisine giden” otomobillerinin, “şimdilik” de olsa güven verme konusunda “zayıf” kaldığı ortaya çıktı.
Google’ın Otomobiline Güvenmek Şimdilik Zor!

Nitekim, Kaliforniya Motorlu Araçlar bölümünün isteği üzerine Google tarafından hazırlanan rapora göre "insansız" Google otoları, bir yıl içinde 272 kez hata yapmış.

Geçen yıl eylül-ekim ayları arasında gerek insansız ve özel hazırlanmış Lexus araçlar, gerekse de elektrikli "Koala" test araçlarıyla toplamda 978 bin km yol yapıldığı belirtilen raporda, bu süre içinde araçların 272 teknik hata verdiği, 13 kez de kazadan döndüğü belirtildi. Söz konusu 13 olayda, test sürücülerinin, aracın kontrolünü devralmak zorunda kaldığına da dikkat çekiliyor.

Söz konusu rapora göre yine bu sürede saptanan hatalardan 69'unun ciddi arıza olduğuna dikkat çekilirken, 56'sının ise normal hayatta karşılaşılabilecek aksaklıklar olduğu belirtiliyor. "Kazaya ramak kala" diye nitelenebilecek 13 olay ise, aynı zamanda simülatörde yürütülen testlerde karşılaşılan ve gerçek hayatta tekrarlanan senaryolardan oluşuyormuş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.