otohaber_logo
Haberler
Golf GTI TCR 330 HP ile Pistlere Çıkacak
Volkswagen’in ateşli hatchback modeli Golf GTI’ın 40’ıncı yaşını kutlamak amacıyla tanıtlan model, aerodinamik gövde kiti ve 330 HP’lik motoruyla dikkat çekiyor.
Golf GTI TCR 330 HP ile Pistlere Çıkacak

Volkswagen'in TCR International Series'de yarışacak model, yeni ön tampon, büyük bir hava girişie sahip tampon ve gösterişli çamurluklarla aerodinamik bir yapıya sahip. Elden geçirilen marşpiyeller ve sportif arka tampon da yine gövde kitinin parçalarını oluşturuyor.

Sadece pist için tasarlanan otomobilin, ön tampon altı ve spoylerı tamamen karbon fiberden üretiliyor. Ayrıca, 18 inç'lik yarış jantları yine dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Volkswagen Golf GTI TCR'ın kaputunun altında 2,0 lt'lik 330 HP güç ve 410 Nm tork üreten turbo beslemeli benzinli bir motor görev yapıyor. Altı ileri sıralı yarış şanzımanına sahip otomobilde, vites geçişleri istenildiğinde direksiyon arkasındaki kulakçıklardan da yapılabiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını ise 5.2 saniyede tamamlayan Golf GTI TCR'ın maksimum hızı ise 230 km/s.

Volkswagen Motorsporları Direktörü Jost Capito: "Golf GTI TCR ile birlikte müşterilerimize uygun fiyatlı yarış otomobili sunabilmek için uğraşıyoruz. Ekiplere hem uluslararası hem de ulusal düzeydeki yarışlar için özelleştirme imkanları vererek, onlar için en uygun aracı hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

VW Golf GTI TCR, Mart ayı içerisinde yarış takımlarına ulaşmış olacak ve TCR İnternational Series'in ilk yarışı olan Bahreyn'de piste çıkacak. Kasım ayına kadar devam edecek yarış serisinin son ayağı ise Macau'da düzenlenecek

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.