otohaber_logo
Haberler
Golf GTI’ın 40’ıncı Yılı Anısına
Volkswagen, Golf GTI’ın 40’ıncı yılına özel Golf GTI Clubsport Edition 40 modelini tanıttı. İngiltere pazarına özel olacak otomobil, 1000 adetle sınırlandırılacak.
Golf GTI’ın 40’ıncı Yılı Anısına

Yeni ön tamponu, marşpiyelleri ve arka difüzörüyle Golf GTI Clubsport'a göre daha agresif bir gövde kitine sahip olan otomobilde, bagaj üstü spoyler ve modele has 18 inçlik hafif alaşım jantlara yer veriliyor.

Kabinde ise alcantara/kumaş spor koltuklar, kırmızı kontrast dikişler ve golf topundan esinlenen alcantara kaplı vites topuzu dikkat çekiyor. Kırmızı detaylara sahip paspaslar ve modelin özel bir versiyon olduğunu gösteren imzalar da gözden kaçmıyor.

2,0 lt'lik turbo beslemeli motoruyla 265 HP güç üreten otomobilde, ani hızlanmalar için ekstra güç sağlayan overboost özelliği de kullanılıyor. Bu sayede otomobil kısa süreliğine toplamda 290 HP güç ve 350 Nm tork üretebiliyor.

Hem altı ileri vitesli manuel hem de opsiyon olarak 6 ileri vitesli DSG otomatik şanzımanla satılacak Golf GTI Clubsport Edition 40, her iki şanzıman seçeneğinde de 0'dan 100 km/s hızını 6.3 saniyede tamamlayabiliyor. Aracın maksimum hızı ise 250 km/s

Golf GTI Clubsport Edition 40 modeli yalnızca İngiltere'de satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.