otohaber_logo
Haberler
Infiniti Q30 Türkiye’de
Infiniti’nin kompakt modeli Q30, benzinli ve dizel motorları, 7 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla Türkiye’ye adımını attı.
Infiniti Q30 Türkiye’de

Hızla gelişen premium kompakt crossover segmentinde Infiniti'nin ilk küresel girişimi olan Q30, 7 farklı donanım seviyesi, 3 farklı motor seçeneği ve 139.850 TL'den başlayan rekabetçi fiyatlarıyla Türkiye'de satılmaya başlandı. Infiniti Q30, Türkiye pazarına 3 farklı motor ve 7 farklı donanım seviyesi ile sunuluyor.

Infiniti Q30'un benzinli motor seçeneklerini 1.6 litre 156 HP ve 2.0 litre 211 HP oluştururken, dizel motor seçeneği olarak 1.5 litre 109 HP sunuluyor. Tamamı turbo beslemeli olan motorlarda 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman (7 DCT) da standart olarak sunuluyor. Infiniti Q30 2.0T versiyonunda ise 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Infiniti Q30'da Premium, Sport, Premium Tech, Premium Tech-Theme, Sport City Black, Premium City Black ve Premium City Black-Sport olarak 7 farklı donanım seviyesi sunuluyor. 1.6 litre benzinli Q30'da 4 farklı donanım, 1.5 litre dizelde 3 farklı donanım ve 2.0 litre benzinlide de tek donanım mevcut. Tüm Infiniti Q30 modellerinde panoramik cam tavan ve tavan rayları Türkiye paketinin standart donanımında yer alıyor. Sport donanım paketli Q30 modellerinde spor ön ızgara, spor ön tampon, spor arka tampon ve difüzör, gövde rengi yan pervazlar, koyu krom egzoz kaplamaları, 235/45 R19 ölçüsünde lastikler ve 19 inç 5 çift kollu hafif alaşım jantlarla daha dinamik bir tasarım sunuluyor.

Q30, kokpiti tamamen alcantara ve deri ile kaplı olarak üretilen ilk model olarak öne çıkıyor. Çamurluk ve marşpiyelerde bulunan parlak plastikler de Q30'da standart olarak sunuluyor. Saten krom tavan rayları, cam tavan, koyu renkli camlar, deri kaplı kokpit ve kapı içleri, cruise control, ısıtmalı ön koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, çift yönlü otomatik klima, ultrasonic alarm, şerit destek uyarı sistemi, arka park sensörü, LED ön-arka aydınlatmalar ve sis lambaları, ön çarpışma önleme ve frenleme desteği, 2 USB girişi ve bluetooth gibi özellikler Infiniti Q30'un standart donanımları arasında yer alıyor.

Infiniti Q30, versiyona göre, alcantara kokpit ve kapı içleri (Segmentinde tek), sürücü ve ön yolcu için elektrikli ve hafızalı koltuklar (Segmentinde tek), navigasyon, 360 derece görüntülü 4 kamera sistemi (Segmentinde tek), Bose ses sistemi, çift renkli alaşım jantlar ve Dinamica-Siyah renkli tavan döşemesi (Segmentinde tek) gibi donanımlarla da tercih edilebiliyor. Infiniti Q30'da donanıma göre değişen koltuk seçenekleri arasında mor dikişli deri, gerçek nappa deri, yarı deri-yarı alcantara bulunuyor. Infiniti Q30, Sport Paket ile tercih edildiğinde Sport direksiyon ve entegre kafalıklı spor tasarımlı ön koltuklara sahip oluyor. Infiniti Tasarım Direktörü Alfonso Albaisa tarafından yaratılan Q30, radyatör ızgarası, kıvrımlı profil hatları, bıçak formundaki C sütunu, keskin bakışlı farlar ve stop lambaları ile markanın karakteristik öğelerini barındırıyor. Yüksek motor kaputundaki geniş çıkıntılar, aracın yanından arkaya doğru devam ederek, stop lambalarında sonlanıyor. Infiniti Q30, çok güçlü omuz çizgilerine sahip olmasıyla, segmentindeki en heybetli ve dikkat çekici tasarımlardan birini sunuyor. Infiniti yöneticileri de "Infiniti, herkesin yapmaya çalıştığı ile ilgilenmiyor. Geleneksel-tutucu lüksün kavramlarını takip etmiyor. Herkes için her şey değil, bazı insanlar için her şey olmak istiyor." diyerek markayı tanımlıyorlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.