otohaber_logo
Haberler
Fernando Alonso Yeni Honda NSX’in Limitlerini Zorladı
Avrupa’da siparişleri alınmaya başlanan yeni Honda NSX’in limitleri, McLaren-Honda pilotu Fernando Alonso tarafından zorlandı.
Fernando Alonso Yeni Honda NSX’in Limitlerini Zorladı

Honda'nın Marysville-Ohio'da bulunan Performance Manufacturing Centre (PMC)'da üretilen yeni Honda NSX, McLaren-Honda Formula 1 takımının yıldızı Fernando Alonso tarafından Portekiz'deki Estoril Pisti'nde test edildi. Teslimatına sonbaharda başlanacak olan 3,5 litrelik V6 silindirli çift turbo ve üç elektromotorlu hibrid sisteme sahip NSX'i kullanan dünya şampiyonu pilot Alonso şöyle değerlendirdi: "Sürüş hissi ve performans açısından kıyaslayacak olursam en çok fren performansından etkilendim. Bence NSX'in verdiği sürüş hissi, bizim Formula 1'de hissettiğimizden çok da farklı değil. Formula 1 aracıyla kıyasladığımda biraz daha yumuşak ve biraz daha keyifli bir sürüş hissi veriyor. Diğer taraftan yarış atmosferinin vermiş olduğu sertlik de var tabi. Sanat eserinin zarafeti ile teknik çizimin kesinliğine benzetilebilir."

Formula 1 efsanesi Ayrton Senna ile olan bağ göz önüne alındığında Estoril pisti Honda için son derece duygusal bir mekan. Ayrton Senna ilk Grand Prix zaferini 1985 yılında bu pistte kazanmıştı. Honda, şampiyon pilotu birkaç sene sonra, 1980'lerin sonlarında, yeni Honda NSX'in geliştirilmesi sürecine dahil etmişti. Pist aynı zaman ister dört tekerlekli olsun isterse de iki tekerlekli, diğer Honda yarış pilotları için de zaferlerle dolu anıları barındırıyor.
Honda'nın yeni hibrid spor otomobili gücünü uzunlamasına konumlandırılan çift turbo ile beslenen V6 silindirli DOHC motordan alıyor. Bu güç, dokuz oranlı çift kavramalı otomatik şanzıman tarafından tekerleklere iletiliyor. Ayrıca motor ile şanzıman arasına hızlanma, fren ve vites değişimlerinde performansı arttıran bir elektromotor entegre edildi. Bunlara ilave olarak ön aksta birbirinden bağımsız çalışan ve anlık olarak yüksek tork üreten iki adet yüksek performanslı elektromotor bulunuyor. Sistem toplam 581 HP güç üretiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.