otohaber_logo
Haberler
Suzuki'nin Yeni Modeli Baleno Türkiye'de
Suzuki'nin yeni kompakt hatchback modeli Baleno, Türkiye'ye adım attı.
Suzuki'nin Yeni Modeli Baleno Türkiye'de
Düzenlenen basın toplantısında, Suzuki'nin tamamen yenilenen ve Haziran ayında satışa sunulan SUV modeli Vitara, popüler küçüğü Swift, yeniden Türkiye'de satışa sunulmaya başlanan Jimny ve en yeni modeli Baleno tanıtıldı. Günün yıldızı kuşkusuz Türkiye'ye yeni ayak basan Baleno'ydu.
Baleno, Suzuki tarafından kompakt hatchback olarak nitelendiriliyor. Markanın yeni platformu üzerinde geliştirilen Baleno, 1,2 lt'lik Dualjet benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Modelde düz vites ve CVT otomatik şanzıman tercih edilebilecek. 90 HP güç ve 120 Nm maksimum tork üreten Dualjet motorlu Baleno 175 km/s maksimum hıza sahip ve 0'dan 100 km/s hıza 12,3 saniyede ulaşıyor.


Hindistan'da üretilen Baleno'nun en dikkat çekici özelliğiyse yakıt tüketimi. Açıklanan fabrika verilerine göre şehir içi kullanımlarında 5,6 lt/100 km yakıt tüketen model, şehir dışı kullanımlarında 4,2 lt/100 km yakıta ihtiyaç duyuyor. Karma yakıt tüketimi ise 4,7 lt/100 km olarak belirtiliyor.
Basın toplantısında konuşan Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, eylül ayı ortalarında satışa sunmayı planladıkları Suzuki Baleno'dan yıl sonuna kadar 500 adet satmayı hedeflediklerini açıklarken, 2017 yılından itibaren Baleno'nun farklı versiyonlarının da Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan

Karaarslan, Suzuki'nin Türkiye'deki durumuyla ilgili de açıklamalara yer verdi. Suzuki'nin uzun bir uyku sürecinden çıktığını ve artık büyümek için harekete geçtiklerini belirten Karaarslan, kendilerine orta vadede yıllık 10.000 adetlik satış hedefi koyduklarını ve %2'lik pazar payı elde etmek istediklerini açıkladı. Ümit Karaarslan, Suzuki'nin Türkiye'deki toplam satış adetleri üzerinden Vitara'nın Jimny ile birlikte %70 pay alacağını öngörürken Swift ve Baleno'nun ise eşit oranda satış adedine ulaşmalarını beklediklerini belirtti.
Suzuki Türkiye Genel Müdürü, gelecek 5 yıl içinde Türkiye'ye gelecek yeni modellerle ve mevcut modellerin farklı versiyonları ile birlikte Suzuki'nin büyümesinin daha da hızlanacağını açıkladı.


Eylül ayının ortalarında satışa sunulması beklenen Suzuki Baleno'nun başlangıç fiyatının ise 58.750 TL olacağı açıklandı.
Düzenlenen etkinlik kapsamında kısa bir mesafede sürme şansı bulduğumuz otomobilin sessiz yapısı ve 4,9 m'lik dönüş yarıçapı sayesinde sahip olduğu yüksek dönüş kabiliyeti dikkatimizi çeken noktaları oldu.
Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.