otohaber_logo
Haberler
Paris'in incisi
Skoda’nın yeni SUV’u Kodiaq, tasarımıyla olduğu kadar işçilik ve malzeme kalitesiyle de çok iddialı. Kodiaq, Skoda’nın son yıllardaki yükselişini daha da ivmelendirecek gibi görünüyor.
Paris'in incisi

Yeti, kendine has tasarımı, konforu ve motor özellikleriyle Skoda'nın başarılı crossover-SUV modeli olarak yıllardır yollarda. Ancak günümüzde sürekli büyüyen crossover-SUV pazarından daha fazla pay almanın yolu ürün çeşitliliğini artırmak. Skoda da diğer birçok marka gibi bu yoldan yürümeye karar verdi. VW Grubu içerisinde geniş iç mekan ve bagaj arayan ailelere hitap eden marka konumunda olan Skoda, 7 kişilik Kodiaq modeliyle SUV sınıfındaki iddiasını arttırmayı planlıyor.

VW'nin MQB adını verdiği modüler platform üzerinde geliştirilen ve Skoda'nın gittikçe daha vurucu olmaya başlayan tasarım diline sahip olan Kodiaq, hafif şişkin ve köşeli çamurlukları, C şeklindeki LED'li stop lambaları ve keskin farlarıyla dinamik bir görünüm sunuyor. Kodiaq'ın uzunluğu 4.697 mm, genişliği 1.822 mm ve yüksekliği de 1.676 mm. 2791 mm'lik dingil mesafesi geniş iç mekanın habercisi. Orta sınıfta yer alan Kodiaq'ın arka koltuklarında sunduğu 104 mm'lik diz mesafesi, iç mekan genişliği konusunda Skoda'nın şanına yakışır bir noktada olduğunu gösteriyor.

Skoda'da şimdiye kadar, işçilik, malzeme kalitesi ve teknolojik donanım açısından zirve Superb modeliydi. Anlaşılan o ki, Kodiaq bu bayrağı Superb'ten alıyor. Şık tasarımlı iç mekanda kaliteli malzemelere sahip olan Kodiaq'ın işçilik kalitesi de oldukça iyi. Kodiaq'ta ısıtmalı direksiyon, üç bölgeli klima gibi konfor opsiyonları da yer alıyor. Yeni modelde 6,5 inçlik ekran standart olarak yer alırken istenildiğinde Bluetooth ve Skoda SmartLink ile akıllı telefonlarla bağlantı kurulabiliyor. SmartLink, Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink sistemleri de destekleniyor. Yüksek çözünürlüklü 8,0 inç dokunmatik ekran da opsiyonel olarak satın alınabiliyor. 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilen Kodiaq'ın 720 litrelik bagaj hacmi arka koltuklar katlandığında 2065 litreye çıkıyor. Yine opsiyonel olarak sunulan katlanan ön yolcu koltuğuyla aracın içinde 2,8 metrelik yükleme uzunluğu elde edilebiliyor. Aracın etrafını 360 derece tarayan kameralar, şehir içi acil frenleme sistemi, yaya ve araç tanıma özelliği, otomatik frenleme, adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, kör nokta algılama özelliği gibi çok sayıda güvenlik sistemi de Kodiaq'ta görev yapıyor.

Ön kapı içlerinde yer alan şemsiyeler, depo kapağındaki buz kazıyıcı, bagajda çıkarılabilir el feneri gibi Skoda'nın Simply Clever felsefesine ait kullanışlılık özelliklerini de sunan Kodiaq'ta kapılar açıldığında otomatik olarak ortaya çıkan plastik parçalar, park yerlerinde karoserin zarar görmesini önlüyor.

Kodiaq'da ikisi dizel ve üçü benzinli olmak üzere beş motor seçeneği var. Benzinlilerden 1. 4 TSI'da 125 HP ve 150 HP'lik iki güç seçeneği var. 2.0 TSI ise 180 HP güç ve 320 Nmtork üretiyor. Kodiaq'ta görev yapan 2.0 TDI motorda 150 HP ve 190 HP güç seçenekleri bulunuyor. Kodiaq'ta 6 ileri manuel şanzımana alternatif olarak, versiyona göre, 6 ve 7 ileri vitesli çift kavramalı DSG şanzıman seçenekleri de sunuluyor. Kodiaq, Şubat 2017'de Türkiye'de de satışa sunulacak. İlk etapta 1.4 TSI 150 HP'lik benzinli ve 2.0 TDI motorla satılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.