otohaber_logo
Haberler
Otomotiv devinden Çin hamlesi
Güney Koreli üretici Hyundai, Çin’de kurduğu fabrikayı törenle açtı.
Otomotiv devinden Çin hamlesi

Çin'in Cangzhou şehrinde, 250 bin m2 alan üzerine kurulan yeni fabrikanın mevcut yıllık kapasitesinin 200.000 araç olduğu, 2018 yılından itibaren ise 300.000 araca çıkacağı belirtiliyor.

Açılış töreninde konuşan Hyundai Başkanı Chung Mon-Koo : "Cangzhou fabrikası ile Hyundai yeni bir atılım yapıyor. Çin'de bulunan 8 fabrika sayesinde, bu ülkedeki Hyundai ve Kia'nın toplam üretimi 2,4 milyon araca çıkacak.

Törendeki bir sürpriz de yeni fabrikada üretilecek ilk otomobilin açıklanması oldu. Çin pazarı için özel olarak üretilecek "Verna Yuena" modeli, ilk kez bu yılın başlarında düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı'nda boy göstermişti.

Aileler için, uygun fiyatlı bir şehir sedanı olarak tanıtılan Verna Yuena'nın multimedya sisteminde Apple CarPlay ve Baidu CarLife sistemleri sunulurken, ön koltuklarda ısıtma, sunroof, akıllı anahtar, lastik basınç göstergesi, elektronik stabilize sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

Model, 99 HP ve 118 HP güç seçeneklerine sahip 1,4 lt'lik motor ile sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.