otohaber_logo
Haberler
Yıldönümü · Opel Test Merkezi
Otomobiller yollara çıkmadan hatta yollara çıktıktan sonra bile üreticinin testlerine tabi tutulur. Opel de test merkezi Dudenhofen’ın 50. yılını kutlarken Türkiye’den sadece otohaber oradaydı.
Yıldönümü · Opel Test Merkezi

Opel'in 50 yıldır testlerini gerçekleştirdiği Dudenhofen Test Merkezi'ni yıldönümünde ziyarete gittik. Opel'in Almanya'daki en büyük test merkezi olan tesiste Opel ve GM'in diğer markalarının araçları geliştiriliyor. 1966'nın Nisan ayında açılan merkez 2,6 kilometrekare ile başlayıp günümüzde toplam 33 km sokak ve yol alanlarına ulaşmış. 50 yıl önce yapılan test parkurlarının bir kısmı artık kullanılmıyor. Onlara ek olarak daha modern ve acımasız parkurlar inşa edilmiş. Bugün kullanılmayan test parkurlarıyla modern parkurlarda klasik ve yeni Opel modelleriyle yol aldık. Farklı zemin koşulları, normal ve hız pistleri otomobiller hakkında önemli izlenimler edinilmesini sağlıyor. Bu pistlerde otomobilleri, test sürücüleri, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri, mekanikerler, servis teknisyenleri ve kalibrasyon konusunda uzmanlaşan mühendisler geliştiriyor. Opel'in test sürücüleri günlük toplam 40 bin km'ye yakın araç kullanıyorlar. Aylık lastik tüketimi ise 500 adede ulaşıyor.

50 yıldır kendi test merkezine yatırım yapan ve bu konuda büyümeye devam eden Opel, mevcut modellerin testlerine hala devam ederken, yeni modelleri için de gece gündüz çalışıyor. Tesiste yakıt istasyonları, emisyon, motor ve dayanıklılık dinamometreleri, şasi ve lastik atölyeleri, araç performans atölyesi, -40 ile + 60 derece arasında iklimlendirme sağlayan odalar ve havayastığı geliştirme merkezleri yer alıyor.

Yeni yatırımları arasındaki yeni yakıt istasyonunda 16 farklı tipte yakıt bulunuyor. Bunun haricinde elektrikli otomobiller için de şarj istasyonları kurulmuş. Tesisin aydınlatmaları da LED'ler ile değiştirip daha az enerji tüketimi ve daha çevreci bir aydınlatma sağlanmış.

Yazı: Koray Kodal Dudenhofen/Almanya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.