otohaber_logo
Haberler
İşte yeni Insignia Grand Sport
Opel, orta sınıf temsilcisi Insignia’nın yeni neslini tanıttı. 2017 Insignia birçok yenilikle gelecek. İlk yenilik ise isminde.
İşte yeni Insignia Grand Sport

Yeni nesil modelin ilk yeniliği isminde yapılmış. Evet, yeni Insignia artık Grand Sport takısıyla satılacak. 2009'da Avrupa'da Yılın Otomobili ödülünü alan ilk jenerasyona nazaran, yeni nesil yepyeni bir modüler platform üzerinde yükseliyor. 92 mm artan dingil mesafesiyle iç mekanda hem önde, hem arkada ekstra yaşam alanı sunacak Insignia Grand Sport, ayrıca daha uzun ve yere yakın. Coupe siluetiyle dikkat çeken model, selefine göre daha atletik görünürken, 0.26 cd'lik sürtünme katsayısıyla da dikkat çekiyor.

Insignia Grand Sport, markanın Monza konseptinden esinlenerek tasarlanırken, selefine göre daha alçakta konumlandırılan ızgara ve yeni far yapısı dikkat çekiyor. Bu farlar IntelliLux LED matrix aydınlatma sistemine sahip. Yandan bakıldığında 23 mm daha alçak tavan çizgisi ise sayesinde coupe formunu ilk bakışta belli ederken, Insignia Grand Sport'un arka tarafında ise LED'li stop lambaları dikkat çekiyor.

İç mekanda kontrol ve multimedya üzerinde durulmuş. IntelliLink sistemi sayesinde otomobilin hemen hemen her özelliğini dokunmatik multimedya ekranı üzerinde yapmak mümkün. Üç bölgede bulunan kontrol noktalarının üst bölümünde dokunmatik ekrana, orta bölümde klima kontrol düğmelerine, alt bölümde ise sürüş asistanı kontrol düğmelerine yer veriliyor.

Otomobilin 4897 mm'lik uzunluğu onu sınıfının en uzun modellerinden biri konumuna oturtuyor. 490 lt'lik bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında ise 1450 lt'ye kadar çıkabiliyor. Yaşam ve yükleme alanında sınıfının gerisinde kalan selefine nazaran kağıt üzerinde cömert bir yaşam alanı sunan Insignia Grand Sport'un gövdesinin altında da birçok teknolojiye yer veriliyor. Şerit takip asistanı, head-up display ve ısıtmalı, AGR sertifikalı ön ve arka koltuklar dikkat çeken yeniliklerden oluyor.

Henüz motor seçenekleri açıklanmayan otomobilde, en yeni turbo beslemeli motorların görev yapacağı duyurulurken, otomobilde yüksek verimliliğe sahip olduğu belirtilen 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılacak. Bu şanzıman ile yeni akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi beraber sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.