otohaber_logo
Haberler
Volkswagen sahipleri araçlarını söküyor
Volkswagen geri satın alacağı araçların çalışır durumda olması kriterini koyunca otomobil sahipleri araçlarının bazı parçalarını söküyor.
Volkswagen sahipleri araçlarını söküyor

Otomotiv tarihinin en büyük skandallarından birinden sonra ABD Çevre Koruma Ajansı'nın (EPA) kararnamesi sonucunda VW, emisyon hilesi yapılan araçları geri alıyor. Konulan tek şart ise "aracın çalışır durumda olması". 18 Eylül 2015 tarihinden itibaren "Montajlı", "Sökülmüş", "Su Basmış", "Hurda", "Yeniden Yapılmış" veya "Kurtarılmış" araçlar kullanılamaz olarak nitelendiriliyor. Yani bunun dışında kalan araçlar çalışır durumda olduğu sürece kabul ediliyor.

Bu durumu bir fırsata dönüştürmek isteyen kullanıcılar ise otomobillerin bazı parçalarını söküp, o şekilde bayilere götürüyor. Fotoğrafta gördüğünüz otomobilin sahibi ise konuya şöyle yaklaşıyor " Evet, ön tarafı arkadaşım için söktüm. Arka taraf ise bir kazada olmuştu. Sanırım bu otomobilin başına gelmeyen kalmadı desem yeridir"

ABD'deki VW bayilerinin bu tip bahaneleri çokça duyacağı kesin.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.