otohaber_logo
Haberler
Range Rover ailesinin yeni üyesi perdelerini kaldırdı
Range Rover ailesinin dördüncü üyesi olan Velar, Porsche Macan’a rakip olarak geliyor.
Range Rover ailesinin yeni üyesi perdelerini kaldırdı

İngiliz Land Rover markasının Range Rover serisi, kendine özgü modelleri ile ayrı bir marka algısı yaratıyor. Ailenin dördüncü ve son üyesi ise Range Rover Velar. Velar, ailenin en küçüğü olan Range Rover Evoque ile Range Rover Sport arasında konumlandırılıyor.

Henüz fiyatı belli olmasa da Velar'ın, Porsche Macan'a rakip olması bekleniyor. Diğer muhtemel rakiplerin ise BMW X4 ve BMW X6 olabileceği tahmin ediliyor. İngiliz marka, şimdilik sadece bir fotoğraf karesini paylaştığı aracında ilk dikkat çeken nokta, tavanın neredeyse dörtte üçünü kaplayan panaromik cam tavan. Yeni modellerinde artık alışılageldik dikey formlu stopların yerini yatay formlu stoplar almaya başladı. Bu yeni alışkanlık Range Rover Velar'da da devam ediyor. Yine paylaşılan fotoğrafa göre; panoramik cam tavandan iç mekanı da gözüken araçta geniş ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Land Rover tasarım ekibinden Gerry McGovern: "Biz Velar'ı yenilikçi Range Rover olarak nitelendiriyoruz. Markaya; cazibe, modernlik ve zerafet içeren yeni bir boyut getiriyor. Range Rover Velar her şeyi değiştirecek." diyerek iddialı açıklamalarda bulundu. Range Rover Velar, Jaguar F-Pace modelinde de kullanılan alüminyum ağırlıklı IQ platformu üzerinde yükseliyor. Bu sayede modelde, arazi kabiliyetinden ziyade performans odaklı bir araç hedeflendiği ortaya çıkıyor.

Velar'da yer alacak güç üniteleri; Evoque'ta kullanılan dört silindirli, Sport modelinde kullanılan altı silindirli ve yüksek performanslı bir sekiz silindirlinin yanında ekonomiye yönelik bir plug-in hibrit versiyona da yer verilmesi bekleniyor.

Birçok yeni modelde olduğu gibi Range Rover Velar da ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda boy gösterecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.