otohaber_logo
Haberler
Adeta yok satan Sakaryalı Toyota C-HR Japonya’da
350 milyon euroluk yatırımla Sakarya’da üretilen Toyota C-HR anavatanı Japonya’da satılmaya başlandı. Beklentilerin üzerinde bir taleple karşılaşan C-HR, 16 bin sipariş aldı
Adeta yok satan Sakaryalı Toyota C-HR Japonya’da

Türk otomotiv sektörü rüşdünü bir kez daha ispat etti. Dünyada sadece Türkiye'de üretilen Toyota C-HR, sessiz sedasız Japonya'ya ihraç edilmeye başlandı. Japonya'da beklentilerin çok üzerinde bir taleple karşılaşan Sakaryalı C-HR, adeta yok satıyor.

Toyota Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Karl Schlicht, Japonya'da 2016 sonunda satışa sunulan C-HR için 16 bin adet sipariş aldıklarını söyledi.

C-HR'nin hem Japonya hem Avrupa'da büyük talep gördüğünü anlatan Schlicht, "Sakarya'daki fabrikamız günde 3 vardiya üretim yapıyor. Ancak siparişleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. C-HR için 3 aylık sıra var" dedi.

Sakaryalı C-HR'nin Japonya'dan sonraki durağı, otomotivin anavatanı Amerika olacak. C-HR, 2017'nin ilk çeyreğinde ABD'de satışa sunulacak. 350 milyon euroluk yatırımla Sakarya Toyota tesislerinde üretilen C-HR'nin Avrupa'dan sonra en büyük pazarı Kuzey Amerika olacak. C-HR, Amerika, Kanada ve Tayvan'ın da aralarında olduğu 45 yeni ülkeye ihraç edilecek. Böylece, Toyota Türkiye'nin ihracat yaptığı ülke sayısı 52'den 97'ye çıkacak. Ford Otosan, Tofaş ve Temsa'dan sonra Toyota da Türkiye'den Amerika'ya ihracat yapan dördüncü fabrika olacak.

AVRUPA'DAN 50 BİN SİPARİŞ

C-HR'nin Avrupa'da doğduğunu ve global başarıyı yakalamak için tasarlandığını ifade eden Schlicht, şöyle devam etti: "İlk sonuçlar oldukça başarılı. C-HR, Avrupa'da 50 bin adet sipariş aldı. Müşterilerin hibrit versiyon tercihi C-HR'de yüzde 80 gibi yüksek seviyeye çıktı. Ayrıca C-HR ile yeni müşterileri Toyota'ya çekiyoruz. Yeni müşterilerin oranı İtalya'da yüzde 69, Fransa'da yüzde 63, İspanya'da yüzde 81, İngiltere'de yüzde 63, Almanya'da yüzde 53 oldu."

Ufuk SANDIK / SABAH

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.