otohaber_logo
Haberler
Yamaha, yeni ürün gamını moto bıke expo’da tanıttı
Motosiklet sezonunun açılış organizasyonu olarak görülen Motobike İstanbul’da yerini alan Yamaha, yaşam biçimlerine göre farklı segmentlerde oluşturduğu yeni ve güçlü ürün gamı ile tüketicisi ile buluşturdu. Yamaha 2017’nin en yeni modelleri; MT-09, X-MAX
Yamaha, yeni ürün gamını moto bıke expo’da tanıttı

Geçtiğimiz yılı 120 bin ziyaretçi ile kapatan, Türkiye'nin en çok ilgi gören ve dokuzuncusu düzenlenen Motobike İstanbul, bu yıl da 23 -26 Şubat tarihleri arasında motosiklet tutkunlarının yoğun ilgisini bekliyor. Yamaha, Motobike İstanbul öncesi hem 2017 yılı ürün gamını tanıtmak hem de sektörün gelişimi üzerine bilgi vermek üzere medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Yamaha Motor Türkiye Satış & Pazarlama Müdürü ve MOTED Başkanı Nihat Çadırcı, fuarın geçtiğimiz yıl daralma yaşayan sektöre hareket getirdiğini belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeni motosikleti fuarda sergilediklerini ifade eden Çadırcı, "İlk defa tüketicinin beğenisine sunacağımız yeni modellerimiz, yenilenen MT-09, X-MAX 300, MT-10 SP, YS125, NMAX 155'in beğenileceğini ve pazarda güçlü yer edineceğini düşünüyoruz. Sektördeki son teknolojik gelişmelerin uygulandığı bu modellerde ortaya çıkan teknik özellikler ve kullanıcıya sunduğu avantajlar beklentilerin üzerine çıkıyor. Anahtarsız çalıştırma, yarış süspansiyonu gibi birçok özellik yeni Yamaha modellerinde standart hale geldi. Çekiş kontrol sistemi artık scooter modellerinde dahi kullanılıyor." dedi.

Yüksek hacimli ve kaliteli ürünlere olan talepte artıyor.

2017 yılında piyasaya çıkan yeni modellerin hepsinin kendi sınıfında başarı elde edeceğini belirten Nihat Çadırcı, geçtiğimiz yılı 17.100 adet satış ile kapatan Yamaha'nın Pazar payının yüzde 11,3'ten yüzde 11,9'a yükseldiğini ifade etti. Tüm dünyada yaşanan ekonomik çalkantıların pazarı satış adetlerinde olumsuz etkilediğini ifade eden Çadırcı, nitelikli ve kaliteli ürünlere ilginin artması ile motosiklet pazarının olumlu yönde geliştiğinin altını çizdi. "Daha büyük motor hacmine, daha yüksek kaliteye ve özgünlüğe sahip modeller öne çıkıyor. Tüketici daha çok bilinçleniyor. Neyi, niçin istediğini bilen kullanıcıların sayısı artarken beklentiler de buna göre gelişiyor. Motosiklet kullanıcısı markaların sunduğu hizmetlerden beklentilerini artırıyor." dedi.

MT-07 ve Tracer 700 kendi sınıflarında lider oldu.

Daha çok kırsal bölgelerde ve küçük şehirlerde tercih edilen ve daha ekonomik olan 125cc altındaki ürünlerin satışı son yıllarda geriledi. Ancak trafik sıkışıklığının yaşandığı ve zamanın önemli olduğu İstanbul ve diğer büyük şehirlerde kusursuz ulaşım arayanlara hitap eden 125-250cc aralığındaki orta segment ürünlerin satışı ise artış gösteriyor. Bu eğilimin Yamaha ürün gamındaki YZF-R25, MT-25, NMAX 125 ve X-MAX 250 modellerinin satışına olumlu yansıdığını belirten Çadırcı, "bu segmente dahil olan tüketiciler zamanla 'R' ve Avrupa satışlarında ilk 10'da yer alan 'MT' ailelerine yöneliyor. Günlük kullanımın yanında motosiklet sürmenin keyfini de artıran MT-07 ve pazara yeni sunduğumuz Tracer 700 modelleri satışlarımız içinde büyük bir pay almakta, pazarda kendi sınıfında da liderliği almışlardır." diyor.

Euro 4 yönetmeliğine uygun YS125 geliyor.

Zorlu çevresel, siyasal ve ekonomik koşullarla karşı karşıya kaldığımız son bir yıllık süreç diğer sektörlerde olduğu gibi motosiklet sektörünü de olumsuz etkiledi. Pazarda geçtiğimiz yıl 144 bin adet satış gerçekleşti. Sektör açısından sevindirici gelişmeler yaşanıyor, özellikle son birkaç senedir düşük kaliteli, yerli montaj, fakat Çin menşeli ucuz ürünlerin satışında önemli oranda gerileme söz konusu. Tüketici kaliteli ürünlere yöneliyor ve satış sonrası hizmetlerdeki beklentisi de önemli oranda artmış durumda, iyi servis veren markaların değeri de gittikçe artıyor. Yamaha, Türkiye motosiklet sektöründeki gelişmelere ve tüketici eğilimlerine göre pazara yeni modeller sunmaya devam ediyor. Marka bu yıl fuarda lanse edilen MT-09, X-MAX 300, MT-10 SP, YS125, TMAX DX, YZF-R6 ve NMAX 155 gibi Türk tüketicisinin yaşam tarzına uygun modellerle yine teknoloji ve kaliteye odaklanıyor. Yamaha Avrupa'da 2016 yılından itibaren zorunlu olan, Türkiye'de ise 2018 yılından itibaren zorunlu tutulacak yeni Euro4 yönetmeliğine uygun YS125'i bu yıl ürün gamına aldı. Euro4 uyumlu sportif bir şehir içi motosiklet modeli olan yeni YS125'nin pazarda önemli bir satış başarısına ulaşması bekleniyor.

Yamaha'nın stratejisi "müşteri odaklı hizmet sunmak".

Yamaha ürün gamındaki yatırımların yanında bayi yapısı ve motosiklet kullanıcısına sunduğu hizmetleri geliştirmeye devam ediyor. Türkiye genelinde 70 bayisi bulunan marka 2016 yılından itibaren bu bayilerin tamamında 3S (satış, servis ve yedek parça) hizmeti sunuyor. Geçtiğimiz yıl zorlu geçse de Yamaha motosiklet aksesuarları satışı ve satış sonrası hizmet cirosu artış gösterdi. Yamaha olarak stratejilerini 'müşteri odaklı hizmet sunmak' olarak belirlediklerini söyleyen Nihat Çadırcı, "motosiklet kullanıcısına ürünün yanında çeşitli aksesuar seçenekleri ve rekabette fark yaratacak diğer hizmetleri de ekliyoruz. Tüm bunları kaliteli bir servis hizmeti ile de destekleyip "sadece motosiklet değil yaşam tarzı sunuyoruz" yaklaşımı ile müşterilerimize ulaşıyoruz." diyor.

2017'nin öne çıkan modelleri

Yeni X-MAX 300 bayrağı devralıyor

Yamaha, orijinal TMAX modeliyle sport scooter hareketini başlattığı günden beri scooter segmentinin hakimi. TMAX'in dinamik DNA'sı yeni X-MAX 300'ün görünümünü, karakterini ve performansını şekillendirmede önemli bir rol oynadı. Daha yüksek özelliklere ve daha spor bir tasarıma sahip olan bu tamamen yeni premium model, 11 yıllık tarihinde 130.000'den fazla satılan son derece başarılı X-MAX 250'den bayrağı devralıyor.

Yeni X-MAX 300 sport scooter keyfini çok daha geniş bir hedef kitlenin beğenisine sunmaya hazır. Bu yepyeni model, daha yüksek performans sunmanın yanı sıra, yakıt ekonomisini iyileştirmeye ve emisyonları azaltmaya olanak sağlayan en yeni Yamaha Blue Core teknolojisine sahip yeni nesil 300cc motor hacmi ile donatıldı. Gelişmiş yeni şasi tasarımı motosiklet seviyesinde yol tutuş performansı sunuyor ve ikili LED farlara ve ortada uzun fara sahip olan TMAX'ten esinlenmiş dikkat çekici tasarımıyla bugüne kadar ürettiğimiz en dinamik görünümlü sport scooterlardan biri haline geliyor. Heyecanın yanında konforu da önemseyen Yamaha 2 tam kapalı kask ve başka eşyaları alabilecek genişletilmiş eşya saklama alanı, 12V adaptörü ve yeni anahtarsız sistemiyle X-MAX 300, sabah 9 akşam 5 rutinine hazır.

Yeni NMAX 155: Günlük yaşamın yeni vazgeçilmezi!

Güçlü ve ekonomik yeni nesil Blue Core teknoloji ile donatılan yeni NMAX 155, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve büyük başarı elde eden NMAX 125'in daha yüksek kapasiteli bir modeli. Aynı ailedeki 125cc'lik modelden daha yüksek performansa ve daha çabuk hızlanma özelliğine sahip olan NMAX 155, kullanıcılara daha fazla seçenek sunulmasını sağlarken Yamaha'nın büyüyen urban mobility serisini güçlendiriyor.

Yeni MT-09: Karanlığın Gözleri

Yamaha tasarımcıları, trendleri değiştiren bu Hyper Naked modeli 2017 yılı için daha da dinamik bir görünümle tasarladı ve hem performans potansiyelini hem de heyecan faktörünü ileriye taşıdı. Yeni MT-09, agresif yeni stili ve geliştirilmiş teknolojisiyle sınırları zorlamaya ve heyecan peşinde koşan sürücülere ilham vermeye devam ediyor. Bu özgün Hyper Naked iki gözünü de açtı ve "Japonya'nın Karanlık Tarafı"nın ötesine dikti. Tehditkar çift gözlü LED far, dinamik yeni stil, A&S kaydırmalı debriyaj ve gelişmiş elektronik aksamla donatılan yeni MT-09, MT ailesinin onurunu korumaya hazır. Üst seviye MT-10'un ödün vermeyen görünümünden ilham alan MT-09'un radikal yüzü, yeni çift gözlü LED far tasarımıyla motosikletin kuvvetli görüntüsünü ve kompakt, hafif yapısını vurguluyor.

Ultra kompakt yeni tasarımı, MT-09'un sportif Hyper Naked duruşunu güçlendiriyor ve motosikletin agresif görünümünü geliştiriyor. 2017 modelinin yukarı doğru eğimli alt şasisi 30 mm kısaltıldı. Hafiflik ve çeviklik hissi uyandırmak için ise yukarı kıvrımlı kısa kuyruk gövdesine yeni yan ızgaralar eklendi.

Yeni MT-10 SP: Karanlığın Hızı

Yamaha, 2017 yılında en gelişmiş YZF-R1M supersport teknolojisini Hyper Naked segmentine aktarmaya karar verdi. Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS), İnce Film Transistör (TFT) gösterge ve özel renk seçeneğiyle donatılan yeni MT-10 SP; güç, kontrol ve agresif yapıyı en iyi şekilde ifade ediyor.

MT-10'un başarısını sürdürmeye kararlı olan Yamaha, 2017 Hyper Naked yelpazesindeki en sofistike model olan yeni MT-10 SP'yi çok kısa süre içinde pazara sunacak. Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS) ile donatılan yeni MT-10 SP, YZF-R1M teknolojisini bu kategoriye taşıyarak Hyper Naked sürücülerinin en iyi şasi performansına sahip olmasını sağlıyor.

MT-10 SP'nin elektronik süspansiyonu Süspansiyon Kontrol Birimi (SCU) tarafından kontrol ediliyor. Motosiklet hareket halindeyken sürekli olarak koşulları izleyen ve ayarları düzenleyen özel Öhlins Elektronik Yarış Süspansiyonu (ERS), MT-10 SP sürücülerinin Hyper Naked segmentinde bulabilecekleri en gelişmiş teknolojili elektronik süspansiyona sahip olmalarını sağlıyor.

YZF-R6: Zarif, yeniden tasarlanmış, dikkat çekici

Avrupa'da 160.000'den fazla satan ve son 7 yılda 3 kez World Supersport Championship'i kazanan YZFR6, Yamaha'nın bugüne kadar ürettiği en popüler ve ekstrem supersport motosikletlerinden biri. Hafif, kıvrak ve hızlı olan bu efsanevi 600cc model, supersport sıralamalarında hızla yukarıya çıkmak isteyen günümüzün heyecan arayışındaki sürücülerinin bir numaralı tercihidir.

Yamaha, 2017 yılında en yeni elektronik sistemler ve YZF-R1'den türetilmiş en yeni şasi teknolojisi ile geliştirilen, radikal tarza sahip yeni YZF-R6' yı pazara sunacak. Yamaha, bu efsanevi supersport motosikletin tarzını tamamen yeniledi. YZF-R6, en yeni nesil YZF-R1'den ilham aldığı açıkça görülen yepyeni radikal bir görünüme sahip. M1 tipi merkezi hava girişi ile motosikletin agresif tarzı ve parıldayan görünümü, R serisi ailesinin bir üyesi olduğunu anında fark edebilmenizi sağlıyor.

Yeni nesil R serisi DNA'sı, keskin hatlı gövdede açıkça görülmekte. Gövdenin yan hava kanalları ve akıcı yatay çizgileri motosikletin aerodinamik mükemmelliğini vurgulayan çok katmanlı bir tasarım sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.