otohaber_logo
Haberler
Elveda CC, hoş geldin Arteon
Volkswagen’in coupe formlu sedan modeli CC’nin yerini alacak Arteon kendini gösterdi.
Elveda CC, hoş geldin Arteon

Volkswagen'in beğenilen modellerinden olan CC'nin yerini artık yeni bir model alıyor. 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak Arteon ismi verilen bu model, BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback gibi rakiplerin karşısına çıkacak.

Markanın "premium Grand Turismo" olarak nitelendirdiği Arteon, VW'nin modüler platformu MQB üzerinde yükseliyor. 4862 mm uzunluğa, 1871 mm genişliğe ve 1427 mm yüksekliğe sahip otomobilin dingil uzunluğuysa 2841 mm.

Klasik sedan karoserli modellere nazaran, uzun dingil mesafesiyle daha fazla yaşam alanı sunan model, coupe formu ve geniş arka tasarımıyla dikkat çekiyor. Otomobilin iç mekanında ise Passat izlerine rastlamak mümkün. Aktive Info Ekranına sahip otomobilde makyajlı Golf'ten de alışık olduğumuz en son bilgi eğlence sistemi, tercihe göre 6,5 inç ya da 9,2 inçlik ekranla birlikte sunuluyor. Havalandırmaların arkası ve kapı panellerinde kullanılan ambiyans aydınlatmaları ise premium algıyı yükseltiyor.

VW, otomobilin uzun dingil mesafesi sayesinde arkada oturan yolcular için sınıfının en iyi diz mesafesini sunduğunu iddia ediyor. Arka tarafta üç yolcunun rahatlıkla seyahat edebileceğini belirtilirken, iki koltuk arasında açılır sehpa ise otomobilin premium beklentileri karşılayacak bir detay.

Arteon'da uzun bir sürüş asistanı listesi olsa da adaptif hız sabitleyici, acil durum asistanı, şerit takip sistemi ilk göze çarpan özellikler.

Arteon'un kaputunun altında ise 6 benzinli ve dizel motor seçeneği sunulacak. Otomobil giriş seviyesinde 150 HP güç üreten yeni 1,5 lt'lik TSI motorla sunulacak. Bir üst versiyon ise 190 HP ve 280 HP'lik iki versiyona sahip 2,0 lt'lik TSI motor olacak.

Dizel cephesinde ise 2,0 lt'lik TDI motorun 150, 190 ve 240 HP'lik üç farklı versiyonu satışa sunulacak. 150 HP'lik ve 190 HP'lik dizellerde 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulacak. Diğer motor seçeneklerin ise 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman sunulacak. Yalnızca hem benzinli hem de dizel motorların en güçlü versiyonları dört tekerlekten çekiş sistemiyle satın alınabilecek.

Yazı: Burak Kaya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.