otohaber_logo
Haberler
Bentley Bentayga Mulliner Tanıtıldı
Bentley’in kendi bünyesindeki kişiye özel işler üstlenen bölümü olan Mulliner, seçkin ustalığını birçok ödül sahibi olan Bentayga’ya uygulayarak yeni bir amiral gemisi model yaratırken aynı zamanda lüks otomotiv alanında yeni standartları belirledi.
Bentley Bentayga Mulliner Tanıtıldı

Yeni iç ve dış özellikler – opsiyonel Duo Tone boya, 22 inçlik jantlar, Mulliner Şişe Soğutucu ve yeni ahşap kaplama konsepti başta olmak üzere – Bentayga'nın heykelsi, modern tasarımını tamamlıyor.

Bentley'in sınıfının lideri 6,0 litrelik W12 motoruna sahip olan Bentayga Mulliner, verimlilik ve zarafet ile güç ve torkun ultra lüks seviyelerini bir araya getiriyor. 608 HP güç ve 900 Nm maksimum tork ile 0-100 km/s hızlanmasını 4,1 saniyede tamamlayan ve maksimum hızı 301 km/s olan Bentayga, dünyanın en hızlı SUV'u oldu.

DIŞ KISIM OLAĞANÜSTÜ BİR MULLİNER ÜRÜNÜ

Bugüne kadar yapılan en seçkin donanımlı lüks SUV olan Bentayga Mulliner, en üst düzey performans ve konforuyla her yola uygun otomobilin zirvesini arayan alıcıları cezbedecek.

Bu yeni modelle, opsiyonel olarak sunulan çarpıcı Duo Tone boya ilk defa Bentayga üzerinde kullanılmaya başlamış olacak. Ayrım için mükemmel orantılı denge noktasının seçilmesiyle elde edilen zarif boya, kabin ve motor kapağının sanki yüzüyor gibi göründüğü bir etki yapıyor. Ayrım, aynı zamanda Bentayga'nın kendine özgü bir özelliği olan süper şekilli kaslı görüntüsünü güçlendiriyor ve güçlü duruşunu daha da vurguluyor.

Hareketli jant merkezleri olan Mulliner 22 inç Paragon yedi kollu jantlar, benzersiz dış rozet, standart olarak gövdeyle aynı renkte boyanan kaportanın alt kısmı ve parlak krom kaplamalı alt tampon ızgaraları dış kısımdaki geliştirmeleri tamamlıyor.

EL İŞÇİLİĞİYLE YAPILAN İÇ KISIM ZİRVEDE

İç kısımda Mulliner geleneksel ve modern otomobil tasarımını birleştirdi. İç kısımda Mulliner tarafından tasarlanan renk ayrımı – ön ve arka koltuklarda farklı renkte deriler ve yedi farklı renk seçeneğiyle – dıştaki opsiyonel Duo Tone boyayı tamamlıyor. El dikişli deriler, benzersiz Mulliner işlemeleri ve kontrast dikişlerle hazırlandı.

Mulliner'in sunduğu özellikler arasında yer alan, kabinin arka kısmındaki Mulliner şişe soğutucuda bulunan ışıklı soğutma dolabı ve yine özel yapım Cumbria Kristal flüt kadehlerin tümü, cömert bir yer ayrılan arka orta konsola kusursuz bir şekilde entegre edildi.

Ombré Burr Ceviz Kaplama Bentayga Mulliner modeli için kullanıldı. Bu tasarımda, karacevizden dalgalı cevize benzersiz bir geçiş yapan kaplama tüm iç kısmı sarıyor ve standart orta konsol panelinin yerine özel bir ahşap kaplamalı panel geçiyor.

Altı farklı 'atmosferden' seçeneğinden oluşan atmosfer aydınlatmasının yanı sıra ışıklı Mulliner kapı dış sacı ve Bentley LED Hoşgeldin Lambaları lüks bir gece ambiyansı yaratıyor.

Bentayga Mulliner, otomobil sahiplerine kendi istedikleri ortamı yaratma şansı veriyor ve 'My Mood' ayarında yolcular 15 farklı renk seçeneği arasından seçim yapabiliyor ve kapı, kolluk ve ayak boşluklarının parlaklığını ayrı ayrı ayarlayabiliyorlar.

LÜKS AUDİO, KONFOR VE KOLAYLIK ÖZELLİKLERİ

Bentayga Mulliner'de bulunan Naim for Bentley Audio sistemi, sınıfının en güçlü ve kaliteli audio sistemi olarak 1950 watt, 21 kanallı amplifikatör ile yönetilen yirmi hoparlöre sahip.

Kolaylık sağlayan uzaktan kumandalı Park Halinde Isıtma fonksiyonu, motor çalışmazken aracın içinin ısıtılabilmesini ve soğutulabilmesini sağlıyor. Sunshine Paketi'nde ise elektrikli arka pencere perdeleri ve çift güneşlik de bulunuyor.

Touring ve City Paketleri'nde, Park Asistanı, Şerit Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, Trafik Asistanı, Gece Görüşü ve Ön Cam Ekranı gibi standart sürücü asistan sistemlerinden oluşan geniş kapsamlı özellikler daha da zenginleştiriliyor.

Bentayga Mulliner, dünyanın ilk elektrikli aktif savrulma kontrol teknolojisi olan ve rakipsiz bir 48V sistem kullanan Bentley Dynamic Ride teknolojisinden de yararlanıyor. Bu sistem viraj alırken, yanal savrulma kuvvetlerine anında tepki veriyor ve azami lastik teması sağlayarak sınıfının en iyi kabin stabilitesini, yolculuk konforunu ve olağanüstü bir yol tutuş sunuyor.

Bentayga'nın amiral gemisi ayrıca opsiyonel olarak alınabilen seçkin bir özellik olarak, buzdolabı, özgün ve zarif Linley porsenel çatal bıçak takımı, tabak takımı ve kristal bardaklar ve kuru yiyecekler için saklama alanından oluşan Linley Hamper by Mulliner'i de sunuyor. Uzun yolculuklarda konfor için bu kısımlar çıkarılıp koltuk olarak kullanılabiliyor.

Bir başka çarpıcı özellik ise şipariş mekanik Mulliner Tourbillon by Breitling saati. En karmaşık saat mekanizması olan Mulliner Tourbillon, 196 ayrı parçadan oluşuyor ve otomobilin içinde bu iş için bulunan özel ve çok hassas bir kurma mekanizması tarafından periyodik ve otomatik olarak kuruluyor. Som altınla işlenen bu şaheserin (müşteriler sarı, beyaz veya pembe altın arasında tercih yapabilir), sedef veya siyah abanoz ön yüz seçeneği ve sekiz elmas ibresi bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.