otohaber_logo
Haberler
Yeni Lamborghini Huracan Performante
Lamborghini, yeni hafif teknolojileri, hava vektörlemeye ve yeni bir şasi yapısına sahip aktif aerodinamiği, dört çeker sistemini ve daha da geliştirilmiş motor ve güç aktarma organlarını bir araya getiren Huracan Perfomante’yi tanıttı.
Yeni Lamborghini Huracan Performante

Lamborghini inovasyonlarının sonucu ortaya çıkan Huracan Performante, pistteki en iyi tur süreleri ile keyifli ve dinamik bir yol sürüşü arasında dengeyi bulan, yüksek güçlü bir spor otomobil. 5 Ekim 2016'da Huracan Performante Almanya'da Nürburgring Nordschleife pistinde 6:52.01 dakikayla yeni bir seri üretim otomobili tur rekoru kırdı.

HAFİF MÜHENDİSLİK

Hibrit bir alüminyum ve karbon fiber iskelete sahip olan Huracan Performante'nin gövdesi, alüminyumdan ve tüm otomobilde ciddi ölçüde kullanılan Lamborghini'nin ödüllü Dövme Kompozit Malzeme'sinden üretiliyor. Reçine içindeki kesilmiş karbon fiberler kullanılarak elde edilen Dövme Kompozit Malzeme, klasik karbon fiber kompozit malzemelerle mümkün olanın çok ötesinde hafif ve kompleks geometrik şekiller yaratırken, bir yandan da optimum sağlamlığın korunmasını sağlıyor. Performante, ön ve arka spoyler, motor kaputu, arka tampon ve aerodinamik difüzör dahil olmak üzere yapısal parçalarında Dövme Kompozit Malzeme'yi kullanarak otomobilin 40 kg'lık ağırlık azaltımına katkıda bulunuyor.

AKTİF AERODİNAMİK - AERODİNAMİCA LAMBORGHİNİ ATTİVA (ALA)

Huracan Performante, Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) sistemini kullanıyor: ALA, ayrıca İtalyanca kanat anlamına geliyor. Lamborghini tarafından Huracan Performante için geliştirilen bu patentli aktif aerodinamik sistem, yüksek bastırma kuvveti veya düşük sürükleme için aktif bir hava yükü değişimi sağlıyor.

Sistem, tasarım, ağırlık ve performans açısından araca tamamen entegre. Ön spoyler, üst arka yüzeyde aktif kanatçıklara sahip dövme karbon bir çerçevenin içinde yer alan ön ALA sisteminin elektrikli motoruna entegre oluyor. Arka kaput, arka kanattaki hava kanalları ve kanat sütunları etrafında geliştirilen bir tasarım sunuyor.

Lamborghini'nin Piattaforma Inerziale (LPI) sistemi, otomobilin tüm elektronik sistemlerini "gerçek zamanlı" olarak yönetiyor ve ALA sistemiyle mükemmel bir entegrasyon sağlayarak, tüm sürüş koşullarında otomobile en iyi aerodinamik ayarın uygulanması için 500 milisaniyeden kısa bir sürede ALA sistemi kapakçıklarını aktif hale getiriyor.

ALA devre dışı bırakıldığında, ön spoylerin içindeki aktif kanatçıklar kapanarak yüksek hızlı viraj alma ve tam frenleme koşulları için istenen yüksek bastırma kuvvetini oluşturuyor. ALA aktif hale getirildiğinde, ön elektrikli motor tarafından ön kanatçıklar açılarak ön spoylerdeki hava basıncı azaltılıyor ve hava akımı bir iç kanal yoluyla ve otomobilin özel olarak şekillendirilmiş alt tarafı boyunca yönlendiriliyor. Bu, sürüklemeyi ciddi ölçüde azaltıyor ve maksimum hızlanma ve maksimum hız için gereken koşulları optimize ediyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.