otohaber_logo
Haberler
Karanlıkta araç süremeyenlere iyi haber!
Karanlıkta gözleri çok iyi görmediği için araç kullanmayı tercih etmeyenlere iyi bir haber var.
Karanlıkta araç süremeyenlere iyi haber!

Karanlıkta gözleri çok iyi görmeyenlerin yanında, karanlık ya da gece korkusu olarak bilinen 'niktofobi'si olanlar için Ford, daha önce de kullandığı teknolojisini geliştirdi.

'Yaya algılama sistemi' olarak adlandırılan sistemin geliştirilmiş hali ile artık gece yolculuklarında da yaya, motosiklet veya diğer cisimler araç tarafından algılanabilecek. Ford, Avrupa'da yaptığı anket çalışmasına göre her 100 kişiden 81'inin gece yolculuğu yapmaktan çekindiğini ortaya koyuyor.

Geliştirilmiş yeni yaya algılama sistemi, Avrupa'da ilk kez yeni Fiesta modelinde ve Kuzey Amerika'da ise yeni F-150 ile yeni Mustang modellerinde kullanılacak.

Sistemin ana elemanları, ön tampona yerleştirilmiş radar (sensör) ve ön camda bulunan kamera. Bu cihazlar, önceden sisteme kaydedilmiş yaya şekli sayesinde, algılanan şeyin bir cisim ya da yaya olup olmadığını tespit edebiliyor. Sistem yaya algıladığı zaman, sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Sürücü herhangi bir müdahalede bulunmazsa, sistem otomatik olarak araca fren uyguluyor.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.