otohaber_logo
Haberler
Polise çok özel bir otomobil: Mercedes-AMG E43
Avustralya’da bulunan Victoria eyaleti polislerine muhteşem bir model, polis aracı olarak tahsis edildi.
Polise çok özel bir otomobil: Mercedes-AMG E43

Tahmin edilebileceği gibi otoban görevlerinde kullanılacak yeni polis aracı bir Mercedes-AMG E43.

Yeni araçların, Avustralya'da aynı görevde daha önce kullanılan Mercedes-AMG GLE63 Coupe araçların kiralama süresinin bitmesi üzerine, Mercedes-Benz'den yeni 12 aylık dönem için kiralandığı açıklandı.

Victoria Polisi tarafından yapılan açıklamada; Mercedes-AMG E43, daha önce kullanılan Mercedes-AMG GLE63 Coupe'den daha performanslı olmasının yanında, gelişmiş güvenlik sistemlerinin de desteğiyle güvenlik açısından kusursuz bir araç olarak belirtiliyor.

Yine Victoria eyaletinde yol polisliğinde yetkili bir komiser, yaptığı açıklamalarda; Mercedes-Benz ile olan işbirliğinin güvenliğe vurgu yapmak amaçlı olduğunu belirtirken, ülke yollarında ölümle sonuçlanan 4 kazadan 3'ünde kullanılan araçların 10 yaşından büyük olduğuna da dikkat çekti. Komiser, ülkede yeni satın alınan bir aracın yaklaşık 20 yıl yollarda kaldığını söylerken, daha güvenlikli araçlar için ödenecek tutarın, isteğe bağlı ekstra bir donanım olarak değil, insanların aileleri için yaptığı bir yatırım olarak düşünülmesi gerektiğini açıkladı.

Mercedes-AMG E43'ün kaputunun altında yer alan 3,0 lt'lik V6 benzinli motor, çift turbo desteği sayesinde 396 HP güç ve 520 Nm tork üretiyor.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.