otohaber_logo
Haberler
Okul yakınındaki yollar araç trafiğine kapatılıyor
Avrupa’da bir ülkede, okulların yakınındaki yolların araç trafiğine kapatılması tartışılıyor.
Okul yakınındaki yollar araç trafiğine kapatılıyor

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, çocukların soluduğu zararlı gazları azaltmak için, araçların okulların yakınındaki yollara girmemesi gerektiğini söyledi.

İngiliz The Times gazetesine konuşan Başkan Khan, 50 yıl önce hava kirliliğinin sağlığa zararları ile ilgilenen politikacıların, sigaranın zararlarını bilmelerine karşın hiçbir önlem almadıklarını belirtti.

Khan: "Bu konu benim önceliklerim arasında buılunuyor. Bilim ve kanıtlar tartışılmazdır, ancak devletin hala bunları görmezden gelmesi beni çok öfkelendiriyor."

"Kırk veya elli yıl önce sigara içilmesinin kötü olduğunu düşünürdük, ancak atalarımızın bu konuda hiçbir çalışması olmadı. Hava kalitesi çok önemli ve insan sağlığı için acilen tedbir alınması gerekiyor."

İngiltere'de yapılan son bir araştırmaya göre, Londra'daki okullarda okuyan on binlerce çocuk, kalıcı rahatsızlıklara yol açabilecek kadar yasal sınırın üzerindeki bir seviyede hava kirliliğine maruz kalıyor. Ayrıca yine bu araştırmanın sonucuna göre her yıl 9 bin erken ölüm vakasının hava kirliliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Londra'nın Camden ilçesinin yakınındaki bazı bölgelerde, okulların yakınındaki yollar zaten şu anda araç trafiğine kapalı. Başkan Khan, geri kalan 30 içenin de aynı yasayı kabul etmesini ve benzer şekildeki yolların araç trafiğine kapatılmasını istiyor.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.