otohaber_logo
Haberler
Tesla, şimdi de güneş enerjisini kullanacak
Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla, nisan ayında güneş enerjili kiremit siparişi alacağını duyurdu.
Tesla, şimdi de güneş enerjisini kullanacak

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk, Twitter'da bir takipçisinin kendisine yönelttiği soru üzerine, Tesla'nın güneş enerjili çatı projesi için gelecek ay sipariş almaya başlayacağını ifade ederken, fiyat konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Tesla, geçen yıl güneş enerjisi üzerine çalışmalar yapan SolarCity isimli şirketi bünyesine katmış ve güneş enerjili kiremit ile güneşten elde ettiği enerjiyi depolayıp daha sonra binalara ulaştıran bataryaların yeni modellerini tanıtmıştı.

Ayrıca Tesla, güneş enerjili çatının ücretinin, güneş panelli sıradan bir çatıdan daha az olabileceğini duyurmuştu.

"Tuscan" olarak bilinen klasik turuncu, kayrak taşı, dokulu ve pürüzsüz model seçenekli kiremitlerin 2017'nin ortasında üretilmesi planlanıyor.

Güneş enerjili çatının sıradan bir çatıya göre daha dayanıklı ve daha az maliyetli olduğunu duyuran Tesla'nın, söz konusu ürünün satış ve kaplama işini de bu yıl gerçekleştireceği ifade ediliyor.



Kaynak: AA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.