otohaber_logo
Haberler
Elon Musk düşüncelerimizi bilgisayara indirecek
Elon Musk’ın yeni şirketi Neuralink insan beyni ile bilgisayarları bir araya getirmek istiyor.
Elon Musk düşüncelerimizi bilgisayara indirecek

ayır bir bilim kurgu filminde değilsiniz ya da bu erken bir 1 Nisan şakası da değil. Tesla, SpaceX, SolarCity ve diğerlerinin girişimcisi ve kurucusu Elon Musk, süper bilgisayarları insan beyni ile birleştirerek düşünceleri indirip yükleme amacı taşıyan yeni şirketini tanıtıyor.

Musk bu yeni girişimi Neuralink Corp. olarak adlandırıyor ve şirket, doğrudan beynin içine yerleştirilebilecek cihazlar geliştirmeyi amaçlıyor. Musk'ın nihai hedefi, hafıza fonksiyonunu iyileştirmek ve insan ile bilgisayar ara yüzleri arasında daha doğrudan bir etkileşim sağlamak.

Musk'ın "sinirsel bağ" teknolojisi olarak adlandırdığı sistem ile, hafıza gibi fonksiyonları yönetebilecek küçük elektrotlar beyne yerleştirilecek ve nihai olarak düşünceleri yükleme ve indirme imkanı bulunacak. Musk tarafından resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, Neuralink şirketi geçtiğimiz Temmuz ayına kadar Kaliforniya'da bir "tıbbi araştırma" şirketi olarak kayıtlıydı.

The Wall Street Journal'a göre Musk bu işi, daha çok kendi girişimiyle finanse etmeyi planlıyor. İddialar arasında bu şirketin, insan beynini yapay zeka ile yarışabilecek kadar geliştirme amacı güttüğü de mevcut. Tesla, şimdiden projeyi yönetmesi için zaten çok sayıda önemli akademisyenle anlaştı.

Şimdilik birçok iddia ve düşünce var, ancak Musk konu ile ilgili resmi detayları önümüzdeki haftalarda verecek. "Son derece havalı bir şirket ve size onu anlatmak için sabırsızlanıyorum. Bu ayın başında konu ile ilgili ayrıntıları verdim ve vermeye de devam edeceğim. Anlaşılan o ki beyin hiç de basit değil."

Kaynak:motor1.com

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.