otohaber_logo
Haberler
Mercedes’ten sürpriz sürücüsüz otomobil iddiası
Mercedes yetkilileri, sürücüsüz otomobil teknolojisinin yaygın bir şekilde kullanımı için daha uzun bir süre olduğunu savunuyor. AR-GE birim yöneticilerinden Jochen Haab'a göre bu süre en az 10 yıl.
Mercedes’ten sürpriz sürücüsüz otomobil iddiası

Otomotiv ve teknoloji dünyasının dev isimleri son yıllarda otonom yani sürücüsüz Otomobil teknolojisine yatırım yapmaya başladı. Bu alanda özellikle Google, Uber, Volvo, Tesla ve Ford gibi isimler ön plana çıkmayı başarıyor.

Özellikle Google'ın ve Uber'in otonom araçları toplamda milyonlarca kilometre yol yapmayı başardı. Tabii bu süre içinde bazı trafik kazaları da yaşanmadı değil. Fakat bunların çoğunda sürücüsüz araçların bir kusuru olmadığı açıklandı; Uber'in yaşadığı son kaza hariç…

Tüm bu gelişmeler sürerken Mercedes cephesinden ilginç bir çıkış geldi. Alman otomotiv devinin yöneticilerinden Jochen Haab, sürücüsüz araç teknolojisinde belli bir yol kaydedildiğini fakat araçların yola çıkması için henüz çok erken olduğunu açıkladı:

"Sürücüsüz otomobillerle ilgili geliştirilen teknolojiler henüz 2. veya 3. seviyede. Bu araçların trafiğe çıkması için minimum 5. seviyeye ulaşması gerekiyor ki bu da en az 10 yılı gibi bir süre anlamına geliyor."

Gördüğümüz üzere Mercedes yetkilileri bu teknolojinin hayatımıza girmesi için en az 10 yıla ihtiyaç olduğu görüşünü savunuyor. Tabii bu açıklama bir taktik de olabilir. Zira bildiğimiz üzere otonom araç teknolojisinde bir hayli yol alan şirketler var. Mercedes bu alanda bazı rakiplerine göre geri kaldığı için böyle bir algı yapmaya çalışmış olabilir.

Kaynak:Yeni Şafak

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.