otohaber_logo
Haberler
"Yakın gelecekte İstanbul'da çok kişi saatlik araç kiralayacak"
Zipcar kurucusu Robin Chase, çok yakın bir gelecekte İstanbul'da daha çok kişinin saatlik araç kiralayarak ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacağını bildirdi.
"Yakın gelecekte İstanbul'da çok kişi saatlik araç kiralayacak"

Zipcar'dan yapılan açıklamada, Time dergisinin "Dünyanın en etkili 100 kişisi" arasında gösterdiği Robin Chase'in, Zipcar'ı anlatmak üzere Türkiye'yi ziyaret ederek "Ulaşımda Akıllı ve İnovatif İş Modelleri" konferansına katıldığı belirtildi.

Açıklamada konferanstaki konuşmasına yer verilen Chase, dünya otomotiv sektörünün artık müşterilerinin ne zaman ve nereye yolculuk yapacağı sorusuna göre şekillenmeye başladığını, tek bir modelin tüm ihtiyaçları karşılamadığını ve şehirlerde yaşayanlara ilelebet aynı şekilde araba satamayacaklarını anlayan otomotiv endüstrisinin konsept değiştirmeye hazırlandığını kaydetti.

Saatlik araç kiralama fikrinin de değişen bu beklentilerin bir sonucu olarak doğduğunu belirten Chase, Zipcar'ın dünyada bir değişime öncülük ettiğini ve 17 yılda 10 ülkede milyonlarca insanın araç satın alma ezberini bozduğunu bildirdi.

Chase, "15 saniyelik bir zaman dilimi içinde kimsenin yardım ve müdahalesi olmadan, kolay, hızlı ve her ihtiyaca uygun araç kiralama hizmeti sunan Zipcar, Türkiye'de de çok hızlı bir biçimde benimsendi. Türkiye'de teknoloji ve trendleri yakından takip eden genç nüfus, sistemi günlük hayatının bir parçası haline getirdi. Benzer iş modellerinin de ortaya çıkışıyla kolektif bilincin hızla değiştiğini görüyoruz. Çok yakın bir gelecekte İstanbul'da daha çok kişi saatlik araç kiralayarak ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak." ifadelerini kullandı.

"Zipcar çok yakında İSPARK noktalarında da hizmet vermeye başlayacak"

Türkiye'de Zipcar operasyonlarını yöneten Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici de Zipcar'ın Türkiye'de başarıyla büyümeye devam ettiğini, 70 lokasyonda 131 adet BMW, Mercedes ve Renault gibi markanın araçlarından oluşan filo ile ulaşıma alternatif çözüm, rahatlık, hız ve konfor kattıklarını bildirdi.

Ekici, "Geleceğin işi gözüyle baktığımız Zipcar çok yakında şehir içinde İSPARK noktalarında da hizmet vermeye başlayacak. Müşterilerimiz Zipcar'ı bundan böyle yol üzerinde de görmeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.