otohaber_logo
Haberler
Avrupa'nın hız tutkunları listelendi
Avrupa genelinde otoyollarda aşırı sürat yapan araç sahiplerinden ilk altısı kamuoyuyla paylaşıldı.
Avrupa'nın hız tutkunları listelendi


HomeToGo" ve HappyCar" siteleri tarafından Avrupa genelinde trafik kurallarını hiçe sayarak kendilerinin ve yollarda seyreden diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye atan sürat tutkunlarının yaptıkları sürat ve aldıkları cezalar listelendi.


Avrupa'nın en süratli aracını kullananların listesinde 1 numarada yer alan 28 yaşındaki bir Cenevreli Bentley Continental GT modeli aracıyla 120km/h hız sınırlı oto yolda 324 m/s yaptı. Sürücü 1865 Euro para ve altı ay hapis cezasına çarptırıldı.


İkinci sıradaki sürat tutkunu Telecom İtalya'nın Müdürü, Porsche Carrera modeli aracıyla 130km/s sürat tahdidi bulunan otoyolda 311 km/s yaptı. Sürücü 357 Euro ceza ve ehliyetinden 10 puan düşüldü.

Üç numarada ise 30 yaşındaki bir Fransız, Audi RS4 modeli aracıyla 110 km/s hız sınırlı yolda 310 km/s hız yaparak bir yıl habis cezasına çarptırıldı.
Dördüncü sıradaki İngiliz sürücü Nissan GT-R aracıyla 100km/s hız sınırlı yolda 309 km-h hız yapınca, 10 yıl ehliyetine el konduğu gibi 28 ay da ceza evinde kalmakla cezalandırıldı.


Listenin 5. sırasını Polonyalı sürücü Porsche Panamera aracıyla 120km/s hız sınırlı yolda 300 km/s hız yapınca ehliyetine süresiz elinden alındı ve 1170 Euro para cezasına çarptırıldı.


6. sıradaki sürat tutkunu ise 39 yaşındaki İspanyol, Porsche Carrera aracıyla 120km/s hız sınırlı yolda 297 km/s yapınca bir yol ehliyetini el kondu ve 3600 Euro para cezasına çarptırıldı.


Kaynak: IHA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.