otohaber_logo
Haberler
Bakan Özlü: "Yerli bir otomobil markası oluşturmayı önemsiyoruz"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesine değinerek, "Dünya pazarlarına da hitap edecek bir yerli otomobil markası oluşturmayı çok çok önemsiyoruz” dedi.
Bakan Özlü: "Yerli bir otomobil markası oluşturmayı önemsiyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜ ARI Teknokent'in öncülüğünde düzenlenen ve otomotivde yeni trendler ile sektörün geleceğinin konuşulduğu "Next Mobility Summit"te, özel sektör, ana ve yan sanayi ile üniversitelerin bir araya geldiği bu tür platformları çok önemsediğini ifade etti.

Etkinlikte Otohaber Dergisi'nin organize ettiği 'Hayalindeki Otomobili Tasarla' yarışmasının lansmanı da yapıldı. Otohaber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan, yarışmanın tanıtımını yaptıktan sonra Bakan Özlü konuşmasına başladı.

Toplantıda konuşmasına otomotiv sektörü hakkındaki değerlendirmeler yaparak başlayan Bakan Özlü, 'yerli otomobil' projesine de değinerek, "Bizim, ülke olarak artık üretimde nicelikten niteliğe doğru bir geçiş yapmamız gerekiyor. Teknoloji alanından bir sıçrama gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dünya yeni bir dönemin eşiğinde bulunuyor. Dördüncü sanayi devrimi hem üretim, hem de tüketim alışkanlıklarımızı köklü bir şekilde değiştirecek. Türkiye'de en çok ar-ge harcaması yapan sektör, otomotiv sektörüdür. Ancak hep birlikte bu ar-ge projelerinin niteliğini de arttırmamız gerekiyor. Bu tür yarışmalarla özellikle gençlerimizi sürece dahil etmenin olumlu çıktıları olacağını düşünüyorum. Bu tür yarışmalar ve bu tür çalışmalar 'yerli otomobil' projemize de güç katacak. Dünya pazarlarına da hitap edecek bir yerli otomobil markası oluşturmayı çok çok önemsiyoruz" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.