otohaber_logo
Haberler
Nissan, otonom sürüş için Mobileye ile anlaştı
Yakın zamanda Intel tarafından satın alınan Mobileye’ın ortaklarına Volkswagen ve BMW’nin ardından Nissan da eklendi.
Nissan, otonom sürüş için Mobileye ile anlaştı

Intel'in CES 2017 kapsamında resmi olarak satın aldığını duyurduğu dünyanın en büyük otonom sürüş teknolojisi sağlayıcılarından olan Mobileye, ortaklıklarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kötü biten Tesla ortaklığının ardından Intel'in satın aldığı şirket 2017'nin sonuna kadar 40 BMW modelinde, geliştirilen otonom sürüş sisteminin kullanılacağını geçtiğimiz dönemde açıklarken çalışmalara bugün Nissan da dahil oldu.

Kendi bünyesinde otonom sürüş ve otopilot sistemlerine önemli oranda bütçe ayıran Nissan bu adımla birlikte mümkün olan en kısa sürede gelişmiş sistemleri araçlarında sunmak istiyor.

BMW ve Volkswagen'in ardından Nissan ile de ortaklığa giden Mobileye cephesinden gelen açıklamalarsa oldukça iddialı. Ortaklıkla ilgili açıklamalarda bulunan markanın tasarım teknoloji ve geliştirme sorumlusu Amnon Shashua; "Nissan ile ortaklığımızı bir adım ileriye götürdüğümüz için oldukça mutluyuz. Mühendis kadromuzla birlikte gerçekleştirdiğimiz yenilikçi çalışmaların karşılığını buluyor olması oldukça önemli.

Artık kamera donanımlı ADAS araçlarından veri üretmek ve paylaşmak için birden çok global Otomobil üreticisinin desteğine ve bilgilerin sağlanılması konusunda büyük avantaja sahibiz." diyerek Nissan ile imzalanan bu anlaşmanın kısa sürede ilk meyvesini vereceğini ifade etti. Halihazırdaki otopilot sisteminde Mobileye'in donanımlarından faydalanan Nissan ise BMW ve Volkswagen gibi firmalarla çalışan Mobileye ile bu alanda bir anda öne çıkabilecek gibi gözüküyor. Önümüzdeki üç yılın ardından elektrikli otomobillerin yanı sıra otonom sistemlerin de amansız kapışmasına sahne olacak.

Kaynak: LOG

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.