otohaber_logo
Haberler
Samsung, sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor
Apple'ın ardından Güney Koreli şirket Samsunda sürücüsüz otomobil işine giriyor. Samsung, sürücüsüz otomobil teknolojisini trafiğe açık yollarda test etmek için Güney Kore hükümetinden gerekli izni aldı.
Samsung, sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor

Sürücüsüz Otomobil teknolojilerini sonunda test etmeye başlayacak Samsung, halka açık yollarda sürücüsüz otomobilini test edecek. Güney Kore hükümetinden konuyla ilgili gerekli izinleri alan Samsung'un yapay zeka ve derin öğrenme yazılımıyla desteklenen sensörler ve bilgisayar parçaları geliştirdiği söyleniyor.

Hyundai'la iş birliğine giden Samsung, test edeceği otomobili kendi geliştirdiği teknolojilerle özelleştirecek. Samsung, Apple gibi sıfırdan bir otomobil üretmek yerine kendi geliştirdiği kamera, sensör ve yazılımlara otomobilde yer verecek. Samsung'un ileride otomobil üreticilerine kendi teknolojisini satacağı veya otonom sürüş teknolojilerini diğer otomobillere entegre edeceği söyleniyor.

Apple'ın test aracı standart radarlara da sahip olmasına rağmen, çeşitli özel donanım ve yazılımlar da barındırıyor gibi görünüyor. Hem Apple'ın hem de Samsung'un gelecekte otomobil üreticilerine "sağlayıcı" ya da "iş ortağı" olmayı ve kendi otonom sürüş teknolojilerini sunmayı istedikleri düşünülüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.