otohaber_logo
Haberler
Yeni Opel Insignia Sports Tourer itfaiye aracı olma yolunda
Bu yılın Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez resmi olarak tanıtılan Opel Insignia Sports Tourer, RETTmobil Fuarı için yeni bir kıyafete büründü.
Yeni Opel Insignia Sports Tourer itfaiye aracı olma yolunda

Almanya'da her yıl düzenlenen ve bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek olan RETTmobil Fuarı'nda; ambulans, itfaiye aracı ve diğer acil servis ile kurtarma araçları sergileniyor.

Alman markanın D segmentindeki iddialı oyuncusu Insignia, yeni nesliyle beğeni toplamıştı. Sports Tourer takısı ise station karoser tipine sahip versiyon için geçerli.

Almanya'nın Russelsheim kentinde bulunan Opel Özel Araçlar tarafından geliştirilen Insignia Sports Tourer itfaiye kontrol aracı da diğer acil servis araçları gibi dış gövdesinde özel bir kaplama barındırıyor. Ön LED flaşörler, özel sinyalizasyon sistemi ve yangınla mücadele ekipmanları da bu araca özel donanımlar.

Opel, Alman İtfaiyesinin kullanımına sunulacak Insignia Sports Tourer araçların kaputunun altında 2,0 lt'lik benzinli bir motora yer veriyor. 260 HP güç üreten bu motor, kombine edildiği 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile birlikte aracı 0'dan 100 km/s hıza 7,5 saniyede ulaştırıyor. Maksimum hız ise 245 km/s olarak açıklanıyor.

Opel, RETTmobil Fuarı'nda Insignia'nın yanında Vivaro Combi modelinin itfaiye aracına da yer verecek. 9 adet itfaiye personeline ve personele ait ekipman ile teçhizatların taşınmasına olanak veren aracın, üçüncü sıradaki koltuklarının arkasında kafes yer alıyor.

Opel'in hafif ticari aracından oluşturduğu iftaiye kontrol aracı, station modellerden farklı olarak LED sinyalizasyon sistemi, siren, ön-arka flaşörler ve yerleşik radyo sistemi ile donatılmış.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.