otohaber_logo
Haberler
Volkswagen, 10 ileri vitesli otomatik şanzıman projesini rafa kaldırdı
Şirket, şanzımanı çok pahalı ve aşırı derecede karmaşık olarak görüyordu.
Volkswagen, 10 ileri vitesli otomatik şanzıman projesini rafa kaldırdı

Volkswagen Golf'ün yakın bir zamanda 10 ileri çift kavramalı şanzıman ile gelme ihtimali yok gibi görünüyor. Alman otomobil üreticisi bu projeyi şimdilik rafa kaldırdı.

Volkswagen motor şefi Friedrich Eichler, Viyana Motor Sempozyumu'nda Automotive News'e projeyle ilgili olarak, "İki ay önce, prototip iptal edildi. Elbette tüm verileri kaydettim" dedi.

O dönemde VW'nin başkanlığını yürüten Martin Winterkorn, 2013 yılındaki Viyana Motor Sempozyumunda yeni şanzımanı ve yüksek performanslı bir dizel motoru duyurmuştu. Şanzımanın 2015 yılında Passat'ta başlayıp sonunda diğer VW Grubu markalarına geçmesi bekleniyordu. Daha sonra da 2017'den itibaren Golf GTI, GTD ve R'da sunulacaktı. Farklı varyasyonlar parçanın, ön veya arka tekerlekten çekişli araçlarda çalışmasına izin verecekti ve bu şanzıman yaklaşık 550 Nm'ye kadar destekleyecekti.

Eichler Automotive News'a verdiği demeçte, 10 ileri DSG'nin otomobil üreticisinin "daha büyük daha iyidir" felsefesinin bir parçası olduğunu söyledi. Artık şirket için o günler geride kaldı.

10 ileri şanzımanla ilgili ilk kötü haber 2015 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gelmişti. İçeriden gelen anonim bir kaynak şanzımanın yüksek maliyeti ve karmaşıklığı nedeniyle projenin bittiğini ifade etmişti.

Volkswagen son yıllık toplantısında şirketin elektrikli araçlar ve crossover'lar üzerine odaklanan stratejisinin ana hatlarını çizdi. Firmanın ilk EV'si 2020'de gelecek ve muhtemelen I.D. Concept gibi bir görünüme sahip olacak. Otomobil üreticisi 2025 senesine kadar her yıl bir milyon elektrikli araç satmak istiyor. Crossover segmenti için de 19 adet otomobil planlayan Volkswagen buradan gelen gelirle çevreci genişlemesine finansman sağlamak istiyor.

Bu yeni strateji, bazı temel ürünlerin kaybolması anlamına geliyor olabilir. Örneğin kısa süre önce ortaya çıkan söylentiler, Scirocco ve Beetle'in mevcut jenerasyonlarından sonrasının gelmeyeceğini öne sürüyor.

Kaynak:motor1.com

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.