otohaber_logo
Haberler
Duyguları ve mimikleri anlayacak otomobillere az kaldı
Affectiva adlı bir teknoloji şirketi, gelecekte bir dizi otomobil tarafından kullanılabilecek gelişmiş bir yüz tanıma yazılımı geliştirdi.
Duyguları ve mimikleri anlayacak otomobillere az kaldı

Şirketin ürün müdürü Abdelrahman Mahmoud yaptığı açıklamada; sürücülerin duygularını izleyebilen araçların, üzgün ve sinirli olduklarında sürücüleri rahatlatabileceğini ve dikkatleri dağıldığında onları uyarabileceğini söyledi. İşler daha da ileri gidebilir.

Yüz tanıma yazılımı otonom araçlarda kullanıldığında ise, acil durum senaryolarında aracın kontrolünü sürücüye devredebilir ve yolcuların korkmuş olduğunu hissederse sürüş tarzını dahi değiştirebilir. Ayrıca araç, bulunduğu rotayı ve ulaşılacak hedefi göstererek onları rahatlatabilir.

Affectiva şirketinin bu sistemi geliştirmek için, 33 farklı yüz şeklini belirleyebilen bir akıllı telefonun ön kamerasını kullandığı belirtiliyor. Sistem, üzerine yüklenen 5 milyondan fazla yüz ifadesinin sayesinde, bir kişinin yaptığı yüz mimiklerini tespit edebiliyor. Sistem aynı zamanda sürpriz, sevinç ve korku da dahil olmak üzere yedi farklı duyguyu tespit edebiliyor.

Şirket, bu teknolojiyi hayata geçirmek için Alman ve Japon otomobil üreticileriyle çalıştıklarını ve 2018'de prototiplerinin hazır olacağını açıklıyor.

Ayrıca Ford da buna benzer bir teknoloji geliştirmekte olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.