otohaber_logo
Haberler
Toyota ABD'de artan satış masrafları ve yendeki yükselişten dolayı kârında %20 düşüş öngörüyor
Japon otomotiv devi, ABD pazarında satışları yükseltmek için harcamaların artacağı beklentisi ve güçlenen yenden dolayı faaliyet kârının bu yıl beşte bir oranında düşeceğini öngörüyor.
Toyota ABD'de artan satış masrafları ve yendeki yükselişten dolayı kârında %20 düşüş öngörüyor

Dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi Toyota, faaliyet kârının Mart ayı itibariyle geçen bir yılda 1.6 trilyon yen (14.06 milyar dolar) olarak gerçekleşmesini beklerken, Reuters'a görüş bildiren 25 analist bu rakamın 2.3 trilyon yen olarak gerçekleşmesini bekliyordu.

Toyota ve gruptaki diğer şirketler Mart ayı itibariyle geçen bir yıl sonucu 10.25 milyon araç satışı gerçekleşmiş olduğunu tahmin ediyorlar; bu rakam geçtiğimiz yılla yaklaşık aynı seviyede. Şirketin küresel araç satışlarının yaklaşık yüzde 28'ini gerçekleştirdiği Kuzey Amerika'daki satışların yüzde 0.6 düşerek 2.82 milyona gerilemesi bekleniyor.

Toyota geçtiğimiz yıl 1.59 milyon araç sattığı Asya'da ise satışların 1.6 milyon olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Kaynak: REUTERS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.