otohaber_logo
Haberler
Fiat hisseleri AB'nin emisyon testleri konusunda hukuki adım atacağı beklentisiyle değer yitirdi
Fiat Chrysler hisseleri, Avrupa Birliği'nin (AB) otomotiv üreticisinin emisyon testlerini yeterince denetlemediği gerekçesiyle İtalya aleyhine hukuki süreç başlatacağı haberleri üzerine bugün yüzde 2 değer kaybetti.
Fiat hisseleri AB'nin emisyon testleri konusunda hukuki adım atacağı beklentisiyle değer yitirdi

Reuters'a dün bilgi veren AB kaynakları, Volkswagen'in dizel skandalının ardından AB'nin egzoz gazı emisyon testlerini yeterince sıkı tutmadığı gerekçesiyle İtalya'ya yönelik de hukuki süreç başlatılacağını belirtti.

AB yetkilileri, birlik üyesi ülkelerin büyük otomobil üreticisi şirketlerle işbirliği yaparak egzoz emisyon testlerinde gevşek davrandıklarını düşünüyor ve bu durumdan giderek büyük bir sıkıntı duyuyor.

Avrupa Komisyonu'nun birlik üyesi ülkeleri zehirli egzoz gazı çıkaran dizel araçları denetlemeye zorlamak için halihazırda kullanabileceği en müsait araç ise yasal süreçler.

AB yetkilileri, otomobillerin laboratuar testlerinde zehirli gaz salınımlarını yasal sınırlar altında tutan, ancak gündelik kullanımda araçların bu sınırları aşmasına imkan veren düzenekleri sıkı denetlediği konusunda İtalya'nın kendilerini ikna edemediğini belirtiyorlar.

AB kaynaklarından bir tanesi, "(İtalyan kaynaklar) bize Fiat'ın araçlarında kullanılan sistemlerin kanuni ve dolayısıyla yasal olduğu konusunda bize ikna edici ilave bilgi vermek durumundalar" dedi.


Kaynak: REUTERS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.