otohaber_logo
Haberler
Audi’den geleceğin şehirleri için kullanım kılavuzu
Otonom sürüş, kendi kendine park eden araçlar, otomobil paylaşımı gibi yeniliklerle şekil değiştiren otomotiv sektörünün, gelecekte şehirlerin de altyapılarını baştan aşağı değiştirmesi bekleniyor. Audi, geleceğin şehirleri için bir mobilite sözlüğü oluşt
Audi’den geleceğin şehirleri için kullanım kılavuzu

Belediyeler, işletmeler ve bilimsel araştırma kuruluşlarıyla birlikte bir çalışma grubu oluşturan Audi, iş ortaklarıyla birlikte geleceğin şehirlerini tanımlamak için kullanılacak terminolojiyi oluşturuyor.

Audi'nin girişiminin katılımcıları arasında Alman Standartları Enstitüsü (Deutsches Institut für Normung, DIN) Düsseldorf, Erfurt, Hamburg, Münih Belediyeleri, Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) ile şehir özelinde faaliyet gösteren kurumlar yer alıyor.

Örneğin, şehirlerde bir ulaşım yönteminden diğerine geçiş yapılan noktalara "Aktarım merkezi" adı veriliyor. Bir şehir, "sorunları ele alıp bunlara çözüm geliştirme yeteneğine" sahip olduğunda "akıllı" olarak nitelendiriliyor. Bir otomobil ise "büyük ölçüde otomatik kontrol yeteneğine" sahip ise "akıllı" sıfatını kazanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.