otohaber_logo
Haberler
Uçan taksinin ücret tarifesi belli oldu!
Fransız uçak üreticisi Airbus, geleceğin uçan taşıma aracı olan CityAirbus’ın tarife ücretini açıkladı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept model Pop.up baz alınarak tasarlanan CityAirbus’ın 2020 yılında kullanıma sunulması bekleniyor.
Uçan taksinin ücret tarifesi belli oldu!

Ünlü uçak üreticisi Airbus, geleceğin toplu taşıma araçları üzerine yapılan çalışmaların en dikkat çekicisi olan uçan taksi modelini tanıttı.

Dailymail'in haberine göre Fransız şirket, Cenevre Otomobil Fuarı'nda gözler önüne serdiği Pop.up konsept modelini baz alarak tasarladığı CityAirbus modelini uçan taksi olarak tanıtırken taksinin ücret tarifesi hakkında da resmi açıklamada bulundu.

Project Vahana olarak adlandırılan proje kapsamında tasarlanan modeli kullanan yolcular gidecekleri her mil için 1,5 ila 2,5 dolar arasında ücret ödeyecekler.

2020 yılında kullanıma sunulması beklenen uçan taksiyi kullanmak isteyen kişiler akıllı telefonlarına yükleyecekleri uygulamayla istedikleri yere çağırabilecekler.

Gerekli izinler alınana kadar pilotlar tarafından sürülecek olan CityAirbus, izinler alındıktan sonra sürücüsüz olarak seri üretime geçecek.

2018 yılında Singapur Üniversitesi'nde örnek modelleri üretilmeye başlanacak olan uçan taksinin testlerine ne zaman başlayacağı hakkında ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.