otohaber_logo
Haberler
Ford'da büyük değişim!
Ford’un yeni CEO’su James Hackett, şirketin düşen kârlarını arttırmak amacıyla şirketin eski çalışanlarını yeniden yönetime getirdi. Üstelik Uber'den transfer bile var.
Ford'da büyük değişim!

Ford'un eski CEO Mark Fields'in yerine getirilen James Hackett, şirket yönetimini baştan aşağı değiştirdi. Hackett, Ford'da 25 yıl boyunca çalıştıktan sonra Uber'e geçen Sherif Marakby'yi de yeniden transfer etti. Marakby'nin Ford'da elektrikli ve sürücüsüz otomobillerden sorumlu başkan yardımcılığına getirildiği bildirildi.

Daha önce küresel satın alma birimini yöneten Hau Thai-Tang de, satın alma ve ürün geliştirme birimlerinden sorumlu olacak. Ford'un teknik gelişim biriminin başındaki Raj Nair ise Kuzey Amerika biriminin başına atandı. Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Asya-Pasifik birimlerinin başına da yeni isimler getirildi.

YENİLER YERİNE ŞİRKETİ TANIYANLAR

Hackett'in Ford'da dışarıdan yeni isimlerle çalışmak yerine şirketi tanıyan deneyimli kişilerle çalışmayı tercih ettiği belirtiliyor. Yeni CEO'nun başlıca görevi, ABD'nin ikinci büyük otomobil üreticisi olan Ford'u en büyük rakibi General Motors'a karşı güçlendirmek ve otonom otomobil teknolojisinde öne geçirmek olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.